Οι αγορές ανέκαμψαν πολύ γρήγορα

Οι αγορές ανέκαμψαν πολύ γρήγορα

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δικαιώνοντας πλήρως την αυτοσυγκράτηση των στελεχών της ΕΚΤ, οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές αντέστρεψαν ταχύτατα την πτωτική πορεία στην οποία εισήλθαν από την αρχή της συνεδρίας εξαιτίας της εκλογής Τραμπ. Το κλίμα άλλαξε μετά την εμφάνιση του Τραμπ, που χαρακτηρίστηκε από διάθεση συμφιλίωσης. Ετσι, λιγότερο από τρεις ώρες αργότερα τα σημαντικότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημείωναν σημαντικά κέρδη. «Ισως το πρωί είδαμε ήδη το χειρότερο από τις κινήσεις των αγορών μετά τη νίκη Τραμπ», σχολίασε ο Κρεγκ Ερλαμ, αναλυτής της Qanda, καθώς ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 1,46% και ο επίσης πανευρωπαϊκός Ftse Eurotop 100 με κέρδη 1,67%.

Με παρόμοια κέρδη έκλεισαν τα χρηματιστήρια της Φρανκφούρτης και του Παρισιού, με τους δείκτες Xetra Dax και Cac 40 να έχουν καταγράψει άνοδο 1,56% και 1,49% αντιστοίχως, ενώ και ο Ftse 100 του Λονδίνου έκλεισε με άνοδο 1,0%. Στο «κόκκινο» παρέμειναν, αντιθέτως, οι μικρότερες αγορές της Ευρώπης, η Μαδρίτη και το Μιλάνο, με τους δείκτες Ιbex 35 της Μαδρίτης και Ftse Mib του Μιλάνου να καταγράφουν απώλειες 0,4% και 0,1% αντιστοίχως. Το δολάριο κινούνταν ανοδικά σε σχέση με την ισοτιμία του ευρώ, που το βράδυ αντιστοιχούσε σε 1,0922 δολάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή