Πέντε νεκροί από εκτροχιασμό τραμ στο Λονδίνο

Πέντε νεκροί από εκτροχιασμό τραμ στο Λονδίνο

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Τουλάχιστον πέντε άτομα σκοτώθηκαν και περισσότερα από πενήντα τραυματίστηκαν εξαιτίας του εκτροχιασμού ενός τραμ, χθες το πρωί, στο Νότιο Λονδίνο.

Ο οδηγός του τραμ συνελήφθη, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, χωρίς, ωστόσο, να γίνει γνωστό γιατί συνέβη αυτό.

Οι υπηρεσίες άμεσης επέμβασης έφθασαν στον τόπο του δυστυχήματος γύρω στις 6 το πρωί (τοπική ώρα), καθώς υπήρχαν αναφορές ότι ένα τραμ με δύο βαγόνια είχε εκτροχιαστεί κοντά σε στάση στο Κρόιντον, προάστιο στο Νότιο Λονδίνο. Οπως ανακοίνωσε αξιωματούχος της βρετανικής αστυνομίας μεταφορών, οι τραυματίες διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία, ενώ από το δυστύχημα είχαν χάσει τη ζωή τους αρκετά άτομα. Λίγο αργότερα, εκπρόσωπος Τύπου της υπηρεσίας άμεσης βοήθειας του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι στα νοσοκομεία διακομίστηκαν 51 άτομα, κάποια σοβαρά τραυματισμένα. Οκτώ πυροσβεστικές αντλίες και πέντε ειδικά εκπαιδευμένες μονάδες διάσωσης, αλλά και περισσότεροι από εβδομήντα πυροσβέστες βρέθηκαν άμεσα στον τόπο του δυστυχήματος προκειμένου να συνδράμουν το έργο του απεγκλωβισμού των επιβατών, καθώς πολλοί από αυτούς είχαν παγιδευθεί κάτω από τις λαμαρίνες.

Μια κάτοικος της περιοχής όπου συνέβη το πολύνεκρο δυστύχημα δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι είδε πολλούς τραυματίες με σοβαρά τραύματα να διακομίζονται το νοσοκομείο. «Ημουν στο κρεβάτι μου και παρακολουθούσα στην τηλεόραση τις αμερικανικές εκλογές όταν άκουσα έναν τρομακτικό θόρυβο και αρχικά πίστεψα ότι ήταν ο αέρας. Λίγο αργότερα, άκουσα ανθρώπους να ουρλιάζουν και μετά ήρθαν τα σωστικά συνεργεία», τόνισε η Χάνα Κόλιε, ενώ ένας άλλος κάτοικος της περιοχής ανέφερε ότι είδε πολλούς ανθρώπους με ματωμένα ρούχα να προσπαθούν να φθάσουν στον δρόμο. Τέλος μια περίοικος, η Πατ Ρουκ, δήλωσε ότι πολλές φορές το τραμ προσεγγίζει τη στροφή με μεγάλη ταχύτητα.

Το τραμ του Κρόιντον συνδέει το Γουίμπλεντον του Νοτιοδυτικού Λονδίνου με τρεις προορισμούς στο Νοτιοανατολικό Λονδίνο. Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν δήλωσε ότι «οι σκέψεις και οι προσευχές μου βρίσκονται με τις οικογένειες και τους φίλους αυτών των ανθρώπων που έχασαν σήμερα τη ζωή τους, αλλά και οποιονδήποτε ενεπλάκη σε αυτό το τραγικό δυστύχημα», ενώ και η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις υπηρεσίες άμεσης ανάγκης και τους λοιπούς αρμόδιους φορείς, προκειμένου να διασφαλιστεί πως γίνεται ό,τι είναι δυνατό για την αντιμετώπιση αυτού του τραγικού συμβάντος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή