Φουλ επίθεση από Αλαφούζο αλλά και αυτοκριτική

Φουλ επίθεση από Αλαφούζο αλλά και αυτοκριτική

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φουλ επίθεση κατά του συστήματος που λυμαίνεται το ελληνικό ποδόσφαιρο, διανθισμένη όμως με έντονη αυτοκριτική, εξαπέλυσε ο Γιάννης Αλαφούζος. Μιλώντας στο ράδιο «Metropolis 95,5», ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού χρέωσε την επίθεση στο σπίτι του Γ. Μπίκα στη «στριμωγμένη εγκληματική οργάνωση», απέδωσε την έλλειψη συνεννόησης των ΠΑΕ στον Ολυμπιακό, που «θέλει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο», αλλά χαρακτήρισε δίκαιη τη νίκη των «ερυθρόλευκων» στο Φάληρο και τόνισε ότι η διαφορά στο πρωτάθλημα προήλθε κυρίως από τα λάθη του Παναθηναϊκού!

«Επιβεβαιώνεται ότι βιώνουμε μια κατάσταση… κολομβιανή, ότι έχουμε μία μαφία που ελέγχει το ποδόσφαιρο. Οπως έχουμε και μία ομάδα που συστηματικά κερδοσκοπεί εις βάρος των άλλων. Οταν έχουν κάψει το σπίτι ενός αρχιδιαιτητή, ποιος μετά θα δεχθεί να αναλάβει; Τη στιγμή που η νέα ΚΕΔ ήταν έτοιμη να αποβάλει κάποιους διαιτητές από τους οποίους έχουμε υποστεί τα πάνδεινα, έγιναν όλα αυτά» τόνισε ο κ. Αλαφούζος και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Οι καταστάσεις βίας παραμένουν συνεχείς επειδή η εγκληματική οργάνωση είναι ξεκάθαρα στριμωγμένη. Είναι οι αντιδράσεις ενός πληγωμένου θηρίου που ξέρει ότι κινδυνεύει να τελειώσουν οι μέρες του. Υπάρχει μια σταθερή γραμμή και η κυβέρνηση προσπαθεί να ξεβρωμίσει επιτέλους το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Συνέχισε ο κ. Αλαφούζος: «Δεν είναι συνολική και αυτονόητη η συνεννόηση για τους λόγους που ξέρουμε όλοι. Δεν γίνεται ο ένας να θέλει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο. Το πρόβλημα ξεκινάει από τη διοίκηση του Ολυμπιακού. Αναγνωρίζω ότι μας κέρδισε δίκαια και ότι οι 7 βαθμοί της διαφοράς είναι κυρίως θέμα λαθών δικών μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υφίστανται τα υπόλοιπα. Οπωσδήποτε θα πάθουμε ζημιά, αλλά από το να μας εκβιάζει η μαφία στα γήπεδα, προτιμώ να μην υπάρχει ποδόσφαιρο και να ξεκινήσει από το μηδέν. Η μαφία δεν έχει βάλει λεφτά – έχει βγάλει πάρα πολλά λεφτά! Αυτά είναι παραμύθια για παιδιά. Αν τα βάλετε κάτω, θα δείτε ότι είναι επιχειρηματικός “κολοσσός” από πλευράς κέρδους».

Ο κ. Αλαφούζος πήγε χθες στο Κορωπί, είδε την προπόνηση και μίλησε με τους Ζιλμπέρτο Σίλβα και Στραματσόνι. Η διοίκηση ενημέρωσε τον Ιμπάρμπο ότι θα τιμωρηθεί με πρόστιμο και αποκλεισμό από κάποια παιχνίδια λόγω της συμπεριφοράς του πριν και μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή