Θετικές ενδείξεις από τις έως τώρα κρατήσεις Βρετανών για την τουριστική σεζόν του 2017

Θετικές ενδείξεις από τις έως τώρα κρατήσεις Βρετανών για την τουριστική σεζόν του 2017

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μονοψήφιο ποσοστό αύξησης καταγράφουν οι πρώτες τουριστικές κρατήσεις από τη Βρετανία για τη χώρα μας σε ό,τι αφορά το 2017 σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ενώ τουριστικοί οργανισμοί από τη Γερμανία αναμένεται να διαθέσουν περισσότερα τουριστικά πακέτα για διακοπές στην Ελλάδα.

Αν και το δείγμα των κρατήσεων είναι ακόμη μικρό από τη Βρετανία (15% επί των συνολικών αφίξεων από τη συγκεκριμένη αγορά και 1,3% επί του συνόλου της ετήσιας εισερχόμενης κίνησης στην Ελλάδα), καταγράφεται ως το πρώτο θετικό στοιχείο για τη χώρα μας ενόψει της επόμενης σεζόν. Σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, σε αυτό βοηθούν κυρίως η αστάθεια γειτονικών προορισμών, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, και η συντεταγμένη παρουσία των τουριστικών επιχειρήσεων οι οποίες φαίνεται ότι ενισχύουν παρά την υπερφορολόγηση με μεθοδική προβολή και σημαντικές εκπτώσεις το μερίδιο αγορά της χώρας στον κρίσιμο τομέα των προκρατήσεων. Ο ΣΕΤΕ τονίζει ότι σειρά παραγόντων όπως η εξέλιξη της ισοτιμίας της στερλίνας, η ισοτιμία δολαρίου σε σχέση με το ευρώ και οι απρόβλεπτες εξελίξεις στη βρετανική και παγκόσμια οικονομία κάνουν ιδιαίτερα επισφαλή την τελική εκτίμηση της καταναλωτικής συμπεριφοράς των Βρετανών τουριστών για το 2017. Kατά τον Σύνδεσμο, τα πρώτα θετικά στοιχεία των προκρατήσεων δεν θα πρέπει να αποπροσανατολίζουν από τις βασικές προϋποθέσεις επίτευξης των ποιοτικών και ποσοτικών στόχων της επόμενης χρονιάς.

Στο μεταξύ, περισσότερα τουριστικά πακέτα θα διαθέσει για την Ελλάδα ο γερμανικός οργανισμός Alltours σε ό,τι αφορά το καλοκαίρι του 2017 λόγω της αυξημένης ζήτησης της χώρας κατά 6%. Aυτό μεταφέρει ο εμπορικός διευθυντής του Alltours για την Ελλάδα, την Κύπρο και άλλους προορισμούς, Oλιβερ Κρόσο Kλίμαν, επισημαίνοντας ότι η καλή επιλογή συνεργατών και η έγκαιρη σύναψη συμβολαίων για την επόμενη σεζόν έχουν φέρει ήδη διεύρυνση του προγράμματος του οργανισμού για τη χώρα μας το 2016 και τον διπλασιασμό των πωλήσεων τουριστικών πακέτων. Σύμφωνα με στοιχεία του Alltours, o οργανισμός έχει επεκτείνει τη δραστηριότητά του σε 424 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα και σε 52 από αυτά σε αποκλειστική συνεργασία για τη γερμανική αγορά.

Τα ίδια στοιχεία δείχνουν ότι οι διακοπές μέσω του Alltours για το 2017 θα είναι φθηνότερες στην Αίγυπτο και στην Τουρκία κατά 5%, στην Τυνησία κατά 4% και στην Ελλάδα κατά 2%. Αντίθετα, τα τουριστικά πακέτα με προορισμό την Ισπανία θα πωλούνται ακριβότερα σε ποσοστό από 2% έως 2,7%. Η Ελλάδα φέτος για τον Alltours, που είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος τουριστικός οργανισμός στη Γερμανία, αποτέλεσε τον δεύτερο καλοκαιρινό προορισμό σε αριθμό επισκεπτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή