Ενας στους δύο επιχειρηματίες είναι απαισιόδοξος

Ενας στους δύο επιχειρηματίες είναι απαισιόδοξος

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας στους δύο επιχειρηματίες εκτιμά ότι το επιχειρηματικό περιβάλλον μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα επιδεινωθεί, ενώ μόλις το 22,81% πιστεύει ότι θα βελτιωθεί. Τούτο προκύπτει από την έρευνα για τον Δείκτη Επιχειρηματικότητας που διενήργησε ο Entrepreneurs’ Organization (ΕΟ), σε 435 επιχειρηματίες στην Ελλάδα. Οι απαισιόδοξες προβλέψεις λειτουργούν ανασταλτικά για την υλοποίηση επενδύσεων και δεν είναι τυχαίο ότι μόνο το 38,6% έχει πραγματοποιήσει τους τελευταίους έξι μήνες κάποια σημαντική επένδυση. Σύμφωνα με την έρευνα, επενδύσεις το επόμενο εξάμηνο σχεδιάζει να κάνει επίσης η μειονότητα των ερωτηθέντων και συγκεκριμένα το 36,84%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το τελευταίο εξάμηνο, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, δημιουργήθηκαν νέες θέσεις εργασίας στο 60% των επιχειρήσεων και μάλιστα στη συντριπτική πλειονότητά τους (94,12%) ήταν θέσεις πλήρους απασχόλησης. Οι νέες θέσεις εργασίας αφορούν κατά σειρά προτεραιότητας τις πωλήσεις εσωτερικού, την έρευνα και ανάπτυξη, τις πωλήσεις εξωτερικού, τις νέες τεχνολογίες, το μάρκετινγκ, την παραγωγή και τα logistics. Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι το 47,37% των εταιρειών αύξησε τα έσοδά του, ενώ το 29,82% αύξησε την κερδοφορία. Στην κατεύθυνση, πάντως, της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας το ελληνικό τμήμα του ΕΟ (διεθνής οργανισμός που αποτελείται από επιχειρηματίες με στόχο την εξέλιξη των επιχειρηματιών) διοργανώνει πρώτη φορά στην Ελλάδα τον εθνικό διαγωνισμό για την καλύτερη επιχειρηματική ιδέα-επιχείρηση από φοιτητές, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 18 Φεβρουαρίου 2017. Ο νικητής θα λάβει μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό (Global Student Entrepreneur Awards, GSEA) που θα διενεργηθεί στις 27 – 29 Απριλίου στη Φρανκφούρτη. Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στη σελίδα στο facebook/gseagreece.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή