Εκπληξη και ανησυχία για Τραμπ από αθλητές

Εκπληξη και ανησυχία για Τραμπ από αθλητές

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απογοήτευση, έκπληξη και ανησυχία αναδίδουν τα σχόλια και μηνύματα των αθλητών από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες σχετικά με την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο χθες τα ξημερώματα.

Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι αθλητές είχαν δώσει δημόσια στήριξη στην υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, η επόμενη μέρα των εκλογών δεν ήταν καθόλου ευχάριστη, με τα ηπιότερα σχόλια να λένε «ας δώσουμε μια ευκαιρία στον Τραμπ να μας διαψεύσει» όπως έγραψε ο Γκάρετ Τεμπλ, ο μπασκετμπολίστας των Σακραμέντο Κινγκς. «Και τώρα τι θα γίνει; Ειλικρινά δεν ξέρω» διερωτήθηκε ο παίκτης των Σάρλοτ Χόρνετς, Φρανκ Καμίνσκι.

Μόνο κολακευτικό δεν ήταν το σχόλιο του μπασκετμπολίστα Τζάρεντ Σάλιντζερ των Τορόντο Ράπτορς, που έγραψε στο Ιντερνετ ότι «ένας νεκρός γορίλας πήρε εκατομμύρια ψήφους», ενώ με πολύ παραστατικό τρόπο ο Τούρκος παίκτης των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ Ενές Καντέρ ανέβασε στο Τουίτερ μια αμερικανική σημαία όπου αντί για 51 αστέρια υπήρχαν ισάριθμες φατσούλες του Μάικλ Τζόρνταν με δάκρυ στο μάγουλο.

Οσο για τον δικό μας Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν πήρε θέση για τις εκλογές, αλλά δήλωσε ότι θα ήθελε να είχε για γονείς τους Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα.

Στην Ευρώπη ο Γκάρι Λίνεκερ, γνωστός τόσο για τα γκολ του στη δεκαετία του 1990 όσο και για τα εύστοχα σχόλιά του σήμερα, έγραψε διπλωματικά ότι «ζούμε σε μια πολύ ασυνήθιστη εποχή», ενώ ο Βέλγος αμυντικός Βενσάν Κομπανί δεν μάσησε τα λόγια του: «Ας βάλουμε λοιπόν όλους τους ηλίθιους του κόσμου στην εξουσία και να δούμε τι θα γίνει. Η επόμενη γενιά των ριάλιτι σόου!».

Τέλος, η Αυστραλή ποδηλάτισσα Ανέτ Εντμοντσον σχολίασε δηκτικά ότι ήταν «η μέρα που το μίσος νίκησε. Μπράβο Αμερική…».

Υπάρχει βεβαίως και ο Φιλ Νέβιλ, ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της Εβερτον, που χθες το πρωί ισχυρίστηκε στον λογαριασμό του στο Τουίτερ ότι «το ήξερα ότι ο Τραμπ θα νικήσει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή