Υψηλό εμπόδιο για Παναθηναϊκό

Υψηλό εμπόδιο για Παναθηναϊκό

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αναγκαία διατήρηση του Παναθηναϊκού Superfoods στις οκτώ πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και ιδιαίτερα στην πρώτη τετράδα που θα προσφέρει και πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ, θα επιτευχθεί με νίκη των «πρασίνων» στον σημερινό, εντός έδρας αγώνα (21.15) κόντρα στη Μακάμπι για την 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκα.

Μια εβδομάδα μετά τη νίκη-«δώρο» που έκανε o Παναθηναϊκός Superfoods στην Εφές Αναντολού, ο βαθμός δυσκολίας της αναμέτρησης με την άλλοτε κραταιά Μακάμπι αναμένεται να είναι υψηλός για τους γηπεδούχους, όπως προειδοποίησαν και οι ίδιοι.

Ο Τσάβι Πασκουάλ συμπληρώνει τρεις εβδομάδες παραμονής στον «πράσινο» πάγκο, έχει δύο νίκες και μία ήττα στην Ευρωλίγκα και για το παιχνίδι με την ισραηλινή ομάδα τόνισε την παρουσία εξαιρετικών παικτών στη σύνθεσή της, αν και η ομαδικότητά της είναι η «αχίλλειος πτέρνα» της.

«Ξέρουμε ότι θα είναι ένα απαιτητικό παιχνίδι, καθώς και οι δύο ομάδες χρειάζονται τη νίκη. Είμαστε έτοιμοι για ένα μεγάλο παιχνίδι και να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε», είπε αρχικά ο Καταλανός προπονητής, χωρίς να επεισέλθει σε λεπτομέρειες της αντιμετώπισης της Μακάμπι, η οποία έχει υπηρεσιακό τεχνικό τον Ραμί Χαντάρ, ενώ ιδιαίτερα σημαντικές θα είναι οι απουσίες των Σίλβεν Λάντσμπεργκ και Γκαλ Μέκελ. Η Μακάμπι έχει αντίστροφο ρεκόρ από την ελληνική ομάδα, με δύο νίκες και τρεις ήττες, ενώ δεν έχει νικήσει μακριά από το Τελ Αβίβ.

Ο Αμερικανός φόργουορντ Κέι Σι Ρίβερς θεωρεί ότι τα λάθη που έγιναν στο παιχνίδι με την Εφές δεν πρέπει να επαναληφθούν στον αγώνα με τη Μακάμπι.

«Εχουμε αφήσει πίσω μας την ήττα από την Εφές. Είδαμε τα λάθη μας και είχαμε προβλήματα στα ριμπάουντ, παρά την καλή άμυνα που παίξαμε. Στην επίθεση δεν ολοκληρώσαμε κάποιες φάσεις. Θα πρέπει να είμαστε πολύ σκληροί στην άμυνα», δήλωσε ο Ρίβερς.

• Η προέλαση του Αρη στο Τσάμπιονς Λιγκ συνεχίστηκε και στην τέταρτη αγωνιστική, με τη νίκη του επί της τουρκικής Μπάνβιτ (84-78) και οι ευρωπαϊκές επιτυχίες των «κιτρινόμαυρων» βρίσκονται σε αντιπαράθεση με τα «παραπατήματα» στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο Αρης ήταν ανθεκτικός στη διεκδίκηση της νίκης στο τελευταίο δίλεπτο, καθώς προηγήθηκε με 79-78 (Κάμινγκς), 81-78 (Μπάκνερ) και 83-78 (Κάμινγκς), ενώ δύο άστοχα τρίποντα και μια λανθασμένη πάσα του πρώτου σκόρερ της Μπάνβιτ, Τεοντόρ, ήταν ευεργετικά για τους γηπεδούχους.

Η Μπάνβιτ είχε καλύτερη εκκίνηση στο παιχνίδι και προηγήθηκε στο πρώτο δεκάλεπτο (15-24) απέναντι στον Αρη που ήταν… μουδιασμένος, αλλά διορθώνοντας την άμυνά του στη δεύτερη περίοδο σημείωσε σερί 13-0 και ανέκτησε το προβάδισμα του σκορ (28-24 στο 14΄). Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς με 34 λεπτά συμμετοχής ήταν ο πρωταγωνιστής στην επίθεση του Αρη.

ΑΡΗΣ: Μαρπλ 13 (1), Ξανθόπουλος, Φλιώνης, Τσαϊρέλης 4, Τζένκινς 11 (2), Κάμινγκς 16 (1), Ζάρας , Μούρτος 6, Σίμτσακ, Μπάκνερ 10, Γιάνκοβιτς 19 (2), Ντραγκίσεβιτς 5 (1).

ΜΠΑΝΒΙΤ: Μούριτς 12 (2), Κούλιγκ 3, Ορελικ 8 (1), Μούτλου Βίντμαρ 12, Τσάπελ 15 (3), Μουτάφ 12 (2), Τεοντόρ 16 (2).

• Η Εθνική Γυναικών θα αρχίσει προετοιμασία την ερχόμενη Δευτέρα, ενόψει του προκριματικού αγώνα που θα δώσει, με αντίπαλο τη Βουλγαρία (19/11), στη Χαλκίδα για το επόμενο Ευρωμπάσκετ, ενώ θα ακολουθήσει το παιχνίδι με τη Ρωσία, στο Κουρσκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή