Ο οδηγός επιβίωσης του Μάϊκλ Μουρ μετά τη νίκη Τραμπ

Ο οδηγός επιβίωσης του Μάϊκλ Μουρ μετά τη νίκη Τραμπ

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο γνωστός αμερικανός σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ, γνωστός για τα αποκαλυπτικά ντοκιμαντέρ του, δεν θα μπορούσε να μην τοποθετηθεί μετά την εκλογή Τραμπ στο ανώτατο αξίωμα των ΗΠΑ. Έγραψε έναν «οδηγό επιβίωσης», με τα βασικά πράγματα που πρέπει να γίνουν μετά τα αποτελέσματα της 8ης Νοεμβρίου, και είναι πραγματικά απολαυστικός.

Οδηγός επιβίωσης της «επόμενης ημέρας»:

1. Πρέπει να καταλάβουμε το Δημοκρατικό Κόμμα και να το επιστρέψουμε στο λαό. Η αποτυχία τους είναι αξιοθρήνητη.

2. Πρέπει να απολύσουμε όλους τους δημοσκόπους, ειδικούς και οποιονδήποτε άλλον στα ΜΜΕ που αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν το αφήγημα που είχαν φτιάξει ή αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν τι συνέβαινε στην πραγματικότητα. Οι ίδιοι άνθρωποι που μιλάνε επί ώρες χωρίς να λένε το παραμικρό θα μας πουν τώρα ότι πρέπει να “γεφυρώσουμε το χάσμα” και “να συνασπιστούμε”. Θα πουν και άλλα τέτοια παρόμοια τις επόμενες ημέρες. Μην τους ακούτε.

3. Οποιος βουλευτής ή γερουσιαστής των Δημοκρατικών δεν ξύπνησε σήμερα έτοιμος να αγωνιστεί, να αντισταθεί και να παρεμποδίσει (την πολιτική Τραμπ) με τον τρόπο που οι Ρεπουμπλικάνοι είχαν κάνει κατά του προέδρου Ομπάμα κάθε ημέρα επί οκτώ χρόνια θα πρέπει να παραιτηθεί και να επιτρέψει σε όσους από εμάς αντιλαμβανόμαστε τι συμβαίνει να ηγηθούμε ώστε να σταματήσουμε όσα κακά και τρελά πράγματα θα αρχίσουν να συμβαίνουν.

4. Ολοι θα πρέπει να σταματήσουν να λένε ότι είναι «αποσβολωμένοι» και «σοκαρισμένοι». Αυτό που εννοούν πραγματικά είναι πως ζούσαν σε μια φούσκα και δεν πρόσεχαν ότι οι συμπολίτες τους Αμερικάνοι ήταν απελπισμένοι. Ηταν παραμελημένοι επί χρόνια και από τα δύο κόμματα και ο θυμός και η ανάγκη να πάρουν εκδίκηση από το σύστημα μόνο μεγάλωνε. Μετά ήρθε ένας τηλεοπτικός αστέρας που τους άρεσε και του οποίου το σχέδιο ήταν να καταστρέψει και τα δύο κόμματα και να πει σε όλους ότι «απολυθήκατε». Η νίκη του Τραμπ δεν θα πρέπει να αποτελεί έκπληξη. Ποτέ δεν ήταν κάτι αστείο. Το να τον αντιμετωπίζουν ως τέτοιο απλώς τον ενίσχυε. Είναι ον και γέννημα των ΜΜΕ και ποτέ δεν θα γίνει κτήμα τους.

5. Πρέπει να πείτε αυτή την πρόταση σε όποιον συναντήσετε σήμερα: «Η Χίλαρι Κλίντον κέρδισε τις περισσότερες ψήφους». Η πλειοψηφία των Αμερικανών προτίμησε την Χίλαρι Κλίντον αντί του Ντόναλντ Τραμπ. Τελεία και παύλα. Αν ξυπνήσατε το πρωί πιστεύοντας ότι ζείτε σε μια καταστραμμένη χώρα, δεν είναι έτσι. Η πλειοψηφία των Αμερικάνων ήθελε την Χίλαρι, όχι τον Τραμπ. Ο μόνος λόγος που είναι πρόεδρος είναι μια μυστηριώδης, τρελή, ιδέα του ονομάζεται εκλεκτορικό σώμα. Μέχρι να το αλλάξουμε θα εξακολουθούμε να έχουμε προέδρους τους οποίους δεν είχαμε εκλέξει και δεν θέλαμε. Ζείτε σε μια χώρα όπου η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι υπάρχει η κλιματική αλλαγή, θεωρεί ότι οι γυναίκες θα πρέπει να αμείβονται το ίδιο με τους άντρες, θεωρεί ότι η πανεπιστημιακή μόρφωση δεν θα πρέπει να συνοδεύεται από χρέη, θέλει αύξηση του κατώτατου μισθού και θέλει καθολικό σύστημα ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης. Τίποτε από αυτά δεν έχει αλλάξει. Ζούμε σε μια χώρα όπου η πλειοψηφία συμφωνεί με την «φιλελεύθερη» θέση. Απλώς δεν έχουμε την κατάλληλη ηγεσία ώστε να το πετύχουμε. Ας προσπαθήσουμε να τα πετύχουμε όλα αυτά σήμερα.   

Ας προσπαθήσουμε να τα κάνουμε όλα αυτά μέχρι σήμερα το μεσημέρι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή