Ερευνα για ισχυρισμούς του Αλ. Γιωτόπουλου

Ερευνα για ισχυρισμούς του Αλ. Γιωτόπουλου

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τους ισχυρισμούς του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου περί ασύλληπτων μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης «17Ν», που δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα μέσω επιστολής του, ζητεί η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου να ελέγξει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Η κ. Δημητρίου απέστειλε την επιστολή Γιωτόπουλου που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Εθνος» αλλά και συναφή δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου προς έλεγχο από την Αντιτρομοκρατική, προκειμένου να διερευνηθεί αν όσα ισχυρίζεται, 14 χρόνια μετά την εξάρθρωση της «17Ν», ο καταδικασθείς ως αρχηγός της, περί ασύλληπτων μελών έχουν κάποια βάση. Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, που είναι έγκλειστος στις Φυλακές Κορυδαλλού καθώς έχει καταδικαστεί σε πολλές φορές ισόβια για τη δράση του ως αρχηγού της «17Ν», με την επιστολή του ισχυρίζεται ότι υπάρχουν μέλη της οργάνωσης που έχουν διαφύγει της σύλληψης, περί τα οκτώ, ενώ καταγγέλλει ύποπτες «εξαφανίσεις» πειστηρίων κατά τη διάρκεια των ερευνών των διωκτικών αρχών το καλοκαίρι του 2002. Δεν παραλείπει να στραφεί και κατά της δικαστικής διαδικασίας που ακολούθησε των συλλήψεων και οδήγησε στην τιμωρία των εμπλεκομένων στη δράση της «17Ν», πολλοί από τους οποίους καταδικάστηκαν σε πολλές φορές ισόβια και κάποιοι από αυτούς, μεταξύ των οποίων και ο Α. Γιωτόπουλος, εκτίουν ακόμα ποινές και παραμένουν έγκλειστοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή