Βαρκελώνη by locals

5' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τάπας με συνοδεία βερμούτ ή μοχίτο, θαλασσινά που απογειώνουν τον ουρανίσκο, υπαίθρια παζάρια για κάθε είδους αγορές, αλλά και χαλαρωτικά λουτρά σε ένα spa στην παλιά κρεαταγορά σάς ξεναγούν στην πρωτεύουσα της Καταλονίας.

Aire De Barcelona

Passeig de Picasso 22

Tηλ. +34 93-2955743

Κυριακή-Πέμπτη 10.00-00.00,

Παρασκευή-Σάββατο 10.00-02.00

Θερμό λουτρό: 31 ευρώ

Ακόμα και αν βρεθείτε στη Βαρκελώνη μόνο για μια-δυο μέρες, θα σας συμβούλευα να μην παρασυρθείτε από τους εξοντωτικούς τουριστικούς ρυθμούς και να προσαρμοστείτε στο χαλαρό πνεύμα της πόλης. Αν παρ’ όλα αυτά εξαντληθείτε από τον ποδαρόδρομο, μπορείτε να φορτίσετε τις μπαταρίες σας στο spa Aire de Barcelona. Βρίσκεται σε ένα ιστορικό κτίριο, στις αποθήκες κρέατος της παλιάς αγοράς El Born. Εκεί εντόπισαν πολλά παλιά πηγάδια που τροφοδοτούσαν την πόλη με νερό. Σε αυτόν τον όμορφο χώρο, που μοιάζει να βγήκε από παραμύθι, μπορείτε να απολαύσετε λουτρά με αλμυρό νερό, ζεστά ή κρύα, και μασάζ. Το προσωπικό είναι ευχάριστο και εξυπηρετικό.

– ILSE DE RIDDER


Fabrica Moritz  

Ronda Sant Antoni 41

Tηλ. +34 93-4260050

Καθημερινά 06.00-03.00

Μπίρα και σάντουιτς: 8 ευρώ

H επίσκεψη στο Fabrica Moritz δεν είναι απλώς μια ευκαιρία για μπίρα, είναι μια εμπειρία που συνδυάζει φαγητό, κουλτούρα και χαλάρωση. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγαπήσετε αυτό το μέρος, όπως το εκπληκτικό κτίριο του 1864 που κάποτε στέγαζε το ζυθοποιείο Moritz και σήμερα λειτουργεί ως πολιτιστικός χώρος και σημείο συνάντησης. Διαθέτει αρτοποιείο, wine bar, ζυθοποιείο-μπαρ, ποδοσφαιράκι, διεθνή Τύπο και ξεχωριστούς χώρους όπου φιλοξενούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις και πάρτι σχεδόν κάθε μέρα. Στο υπόγειο, που είναι διαμορφωμένο σαν μικρό μουσείο, μπορείτε να δείτε πως παρασκεύαζαν την μπίρα Moritz.

– SOL BARATECH


Mirablau

Plaça del Doctor Andreu

Δευτέρα-Πέμπτη 11.00-16.30, Παρασκευή-Σάββατο 10.00-18.00, Κυριακή 10.00-15.30

Ποτό: 4 ευρώ

Υπέροχη θέα στην πόλη, δροσερά ποτά, γευστικά σνακ και λογικές τιμές. Στο Mirablau, είτε επιλέξετε τη σάλα είτε τη βεράντα, θα δείτε τη Βαρκελώνη να απλώνεται στα πόδια σας, ενόσω εσείς απολαμβάνετε μοχίτο με τάπας. Είναι το ιδανικό μέρος για ένα ρομαντικό ραντεβού την ώρα που η πόλη βάφεται στα χρώματα του ηλιοβασιλέματος και τα πρώτα φώτα κάνουν την εμφάνισή τους για να προλάβουν τη νύχτα. 

– GERARD PINAR


Sala Parés

Carrer Petritxol 5

Tηλ. +34 93-3187020

Δευτέρα 16.00-20.00, Τρίτη-Σάββατο 10.30-14.00 και 16.00-20.30, Κυριακή (από Σεπτέμβριο έως Μάιο) 11.30-14.00

Πρωτολειτούργησε το 1840, γεγονός που την καθιστά υποψήφια για τον τίτλο της παλαιότερης ιδιωτικής εμπορικής γκαλερί στον κόσμο. Επίσης, πρώτη αυτή φιλοξένησε δημόσια έκθεση των έργων του Πάμπλο Πικάσο. Περιλαμβάνει τρεις χώρους εκθέσεων, συμπεριλαμβανομένης της Galeria Trama που βρίσκεται στον όροφο, και έναν ιδιωτικό χώρο όπου γίνονται αγοραπωλησίες και εκτιμήσεις έργων τέχνης. Διαθέτει μια εντυπωσιακή συλλογή έργων από Καταλανούς και Ισπανούς καλλιτέχνες του 19ου και του 20ού αιώνα, ενώ έχει βοηθήσει πολλούς σημαντικούς σύγχρονους καλλιτέχνες στην αρχή της καριέρας τους.

– BILL SINCLAIR


Cala del Vermut

Calle Magdalenes 6

Tηλ. +34 93-3179623

Δευτέρα-Σάββατο 11.00-16.00 και 18.00-22.00, Κυριακή 11.00-16.00

Βερμούτ: 2 ευρώ

Αυτή η «σάλα» δεν είναι πολύ μεγαλύτερη από ένα μικρό γκαράζ, αλλά είναι φιλόξενη και ατμοσφαιρική, με τοίχους διακοσμημένους με φωτογραφίες και χάρτες της δεκαετίας του ’70 και ράφια γεμάτα με κονσέρβες θαλασσινών, σάλτσες και κρασιά. Οι σπεσιαλιτέ είναι φυσικά το βερμούτ, οι αντσούγιες, τα κρύα τάπας. Μόλις 100 μέτρα μακριά βρίσκεται ο «μεγάλος αδερφός» της, ένα εστιατόριο με το ίδιο όνομα όπου μπορεί κανείς να απολαύσει ένα κανονικό γεύμα. Συμβουλή: ο ιδιοκτήτης είναι οπαδός της Εσπανιόλ, οπότε καλό θα ήταν να μην πάτε φορώντας εμφάνιση της Μπαρτσελόνα! 

– BILL SINCLAIR


La Paradeta

Calle Riego 27

Tηλ. +34 93-4319059

Τρίτη-Πέμπτη 20.00-23.30, Παρασκευή-Σάββατο 20.00-00.00, Κυριακή 13.00-16.00

Crab from: 8 ευρώ

Τρώω μύδια, αστακούς, γαρίδες, χταπόδια, καλαμάρια, καβούρια με απίστευτη ευχαρίστηση. Βρίσκω τον «παράδεισό» μου σε καθένα από τα πέντε εστιατόρια της αλυσίδας La Paradeta, όπου θα απολαύσετε τα καλύτερα θαλασσινά στις πιο λογικές τιμές. Παρότι μοιράζονται την ίδια επωνυμία, κάθε εστιατόριο έχει τη δική του ατμόσφαιρα. «Πρώτο και καλύτερο» είναι αυτό στoν σταθμό του τρένου Sants: ευχάριστο, φιλικό και με μικρότερη «ουρά» από τα υπόλοιπα. Θυμηθείτε ότι δεν δέχονται πιστωτικές κάρτες και καλή όρεξη!

– BILL SINCLAIR


Nevermind Ravel

Carrer dels Tallers, 68

Tηλ. +34 67-8550152

Καθημερινά 17.30-03.00/03.30

Μπίρα (Happy Hour): 1,50 ευρώ

Οταν πρωτοήρθα στην πόλη, ήμουν 15 ετών και κολλημένος με το σκέιτμπορντ. Χρόνια μετά, παραμένω λάτρης της σανίδας και η Βαρκελώνη είναι το τέλειο μέρος για να χαίρομαι τις «πτήσεις» μου. Ετσι, ακόμα κι όταν θέλω απλώς να χαλαρώσω πίνοντας ένα ποτό, από τα πιο αγαπημένα μου μέρη είναι το μπαρ Nevermind: εναλλακτικό, πανκ, με θαμώνες… γεμάτους πίρσινγκ και τατουάζ. Από τα ηχεία ακούγεται μέταλ, ροκ και πανκ μουσική και στις οθόνες προβάλλονται βίντεο με θέμα, τι άλλο, το σκέιτμπορντ. Τα έπιπλα είναι φτιαγμένα από παλιές σανίδες, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει πίστα η οποία είναι ανοιχτή τη μέρα. Αν δεν είστε φαν του σπορ, υπάρχει και ποδοσφαιράκι.

– SEAN HURSON


Sala Apolo

Carrer Nou de la Rambla, 113

Tηλ. +34 93-4414001

Ανοιχτά ανάλογα με το σόου

Είσοδος από: 8 ευρώ

Από τους μεγαλύτερους χώρους συναυλιών – κλαμπ της πόλης, φιλοξενεί τόσο διαφορετικά μουσικά events, που σίγουρα κάποιο θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον. Ο κόσμος που θα συναντήσετε είναι πολύ διαφορετικός και πολύ ενθουσιώδης. Συναυλίες δημοφιλών καλλιτεχνών στην κεντρική σκηνή, μουσικές βραδιές στο κλαμπ και live με εναλλακτικές μπάντες στο μικρότερο χώρο. Δυστυχώς, τα ποτά είναι μάλλον υπερτιμημένα, ωστόσο η ποιότητα του ήχου και της μουσικής είναι τέτοια που θα σας αποζημιώσει.

– SEAN HURSON


Forn Mistral

Ronda Sant Antoni 96

Tηλ. +34 93-3018037

Δευτέρα-Σάββατο 07.30-21.00

Κρουασάν: 1,50 ευρώ

Ανακάλυψα αυτό το μέρος από μια συμφοιτήτριά μου, που μου είπε ότι έρχεται με τη μητέρα της για να φάνε «τα καλύτερα “παιδικά” κρουασάν με σοκολάτα στη Βαρκελώνη». Και είχε δίκιο! Από τα πιο δημοφιλή στο Forn Mistral είναι τα μίνι κρουασάν που πωλούνται με το κιλό, υπάρχουν όμως και σε κανονικό μέγεθος, όπως και γλυκά για το σπίτι. Στον πίνακα, κάθε πρωί, διαβάζετε τις λιχουδιές της ημέρας ανάλογα με τη σεζόν. Αν κάνετε δίαιτα, μην το αποφύγετε, πάρτε ένα ψητό μήλο, είναι νοστιμότατο και έχει λίγες θερμίδες. Θα δυσκολευτείτε να συνεννοηθείτε στα Αγγλικά, αλλά μπορείτε απλώς να δείξετε τι θέλετε, δεν θα γίνει λιγότερο νόστιμο!

– CINTHYA URIBE


Palo Alto market

Carrer dels Pellaires 30

Ανοιχτά ένα Σαββατοκύριακο τον μήνα

11.00-21.00

Εισιτήριο εισόδου: 2 ευρώ

Ο «παράδεισος των χίπστερ», ένα παζάρι με είδη διατροφής, ρούχα και αντικείμενα που άνοιξε πριν από σχεδόν έναν χρόνο και έχει ήδη γίνει σήμα κατατεθέν της πόλης. Γίνεται μία φορά τον μήνα, οπότε γεμίζει με καροτσάκια φαγητού –από γκουρμέ μπέργκερ μέχρι παέγια– και πάγκους με ρούχα, τσάντες, γυαλιά ηλίου, διακοσμητικά χώρου, ακόμα και έπιπλα. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε χειροποίητα αξεσουάρ για εσάς ή το σπίτι από ντόπιους σχεδιαστές και καλλιτέχνες.

– SOL BARATECH

Tο Spotted by Locals είναι μια σειρά εφαρμογών και μπλογκ με up-to-date tips από ντόπιους σε περισσότερες από 60 πόλεις σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική – www.spottedbylocals.com.)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή