65 χρόνια Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης

65 χρόνια Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φέτος η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ http://eepf.gr/el) συμπληρώνει 65 χρόνια αδιάλειπτου αγώνα για την προστασία της ελληνικής φύσης. Η παλαιότερη περιβαλλοντική ΜΚΟ πανελλήνιας εμβέλειας δραστηριοποιείται σε προγράμματα προστασίας και διατήρησης, περιβαλλοντική εκπαίδευση, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού και αειφορική διαχείριση στον τουριστικό τομέα.

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων, η ΕΕΠΦ θα απονείμει φέτος το βραβείο «Βύρων Αντίπας» στον διεθνούς φήμης βοτανικό κο Άρνε Στριντ (Arne Strid) για τη συμβολή του στη μελέτη και προστασία της ελληνικής χλωρίδας. Το βραβείο, θεσμοθετημένο προς τιμήν του επί δεκαετίες Γενικού της Γραμματέα, μια από τις σημαντικότερες μορφές του περιβαλλοντικού χώρου στην Ελλάδα, απονέμεται σε προσωπικότητες ή φορείς που αναγνωρισμένα έχουν προσφέρει στην προστασία της ελληνικής φύσης. Μεταξύ των βραβευθέντων συγκαταλέγονται, το 2005 ο εκ των ιδρυτών του WWF International και διεθνούς φήμης περιβαλλοντολόγος, Luc Hoffmann, και, το 2011, ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ.κ. Βαρθολομαίος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή