Βασιλειάδης: Από την αντιτρομοκρατική οι έρευνες για τις επιθέσεις κατά μελών της ΚΕΔ

Βασιλειάδης: Από την αντιτρομοκρατική οι έρευνες για τις επιθέσεις κατά μελών της ΚΕΔ

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Καμία παράγκα δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την ελληνική κυβέρνηση» διεμήνυσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης μετά τη σύσκεψη στο Μάξιμου για τις ανησυχητικές εξελίξεις στο ποδόσφαιρο.

Ανακοίνωσε μάλιστα, ότι η αντιτρομοκρατική αναλαμβάνει την έρευνα για τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών σε μελή της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Ο υφυπουργός επισήμανε ότι θα γίνεται έλεγχος των συστημάτων ασφάλειας των γηπέδων, και αν δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις δεν θα αρχίζει κανένας αγώνας.

Η κυβέρνηση, πρόσθεσε ο κ. Βασιλειάδης, δεν θα διστάσει αν δεν υπάρξει συμμόρφωση να βγάλει τις ελληνικές ομάδες από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Αναλυτικά η δήλωση Βασιλειάδη

«Για των μαφιόζικων χτυπημάτων στον χώρο του αθλητισμού, έγινε σήμερα μια σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, τους αρμόδιους υπουργούς, τον πρωθυπουργό, τον υπουργό δημόσιας τάξης και του υπουργού προστασίας του πολίτη, για να συζητήσουμε τα φαινόμενα αυτά, στο πλαίσιο ότι το παρακράτος μπορεί να είναι πιο ισχυρό από την οργανωμένη πολιτεία.

»Καμία παράγκα και κανένα οργανωμένο εγκληματικό σύστημα δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από την κοινωνία και την ελληνική κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό, με εντολή του πρωθυπουργού, τις έκνομες ενέργειες αναλαμβάνει τη διεξαγωγή των ερευνών για αυτές, η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, η οποία θα παίζει από εδώ και στο εξής κομβικό ρόλο στη διαλεύκανση των υποθέσεων.

»Πρώτον, από τη στιγμή που η ΕΠΟ θα αποφασίσει να ξεκινήσουν ξανά τα πρωταθλήματα, θα ελέγχονται πριν από την έναρξη κάθε αγώνα τα συστήματα ασφαλείας και αν δεν πληρούνται, τότε κανένα ματς δεν θα εκκινεί.

»Δεύτερον, αποφασίσαμε την ενεργοποίηση των διατάξεων του νόμου για την πρόκληση και προτροπής βίας από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Θα γίνει και αύριο συνάντηση με τους αρμόδιους φορείς».

»Τρίτον, η ελληνική κυβέρνηση θα προτείνει στην ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία την αυστηροποίηση του πλαισίου των ποινών, ώστε να ενταχθεί η μάχη για να επανέλθει η κανονικότητα στο ποδόσφαιρο. Το επόμενο διάστημα θα πάρουμε τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και θα συναντήσουμε το σύνολο των ομάδων για την επόμενη του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή