Απόλυση δύο επιόρκων στην Περιφέρεια Αττικής

Απόλυση δύο επιόρκων στην Περιφέρεια Αττικής

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόλυση δύο επίορκων υπαλλήλων της Περιφέρειας Αττικής ανακοίνωσε χθες η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, τονίζοντας την απόφαση της Περιφέρειας «να επιδεικνύει μηδενική ανοχή σε φαινόμενα που είναι εις βάρος των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος». Πρόκειται για δύο υπαλλήλους, οι οποίοι υπηρετούσαν στον τομέα μεταφορών της Περιφέρειας και οι οποίοι είχαν παραπεμφθεί με το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας. Οι δύο πρώην υπάλληλοι είχαν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης και προσέφυγαν στον Αρειο Πάγο. Το ανώτατο δικαστήριο προχώρησε σε αμετάκλητη απόφαση εις βάρος τους, με αποτέλεσμα να απολυθούν αυτοδικαίως.

Η κ. Ρένα Δούρου υπέγραψε τη λύση της υπαλληλικής σχέσης λόγω αυτοδίκαιης έκπτωσης των δύο υπαλλήλων από την υπηρεσία, σύμφωνα με τις σχετικές δικαστικές αποφάσεις. «Με σταθερή προσήλωση στην πάταξη της διαφθοράς και στην τήρηση της νομιμότητας, η περιφερειακή αρχή, στη βάση της αδιαπραγμάτευτης διαφάνειας, θα συνεχίσει να επιδεικνύει μηδενική ανοχή σε τέτοιου είδους φαινόμενα εις βάρος των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος, που αδικούν το έργο των δημοσίων λειτουργών», τονίζεται σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής.

Βεβαίως, η διακοπή της υπαλληλικής σχέσης των δύο υπαλλήλων με το Δημόσιο ήταν αναπόφευκτη μετά την αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου και όσα ρητά ορίζει ο Κώδικας Δημοσίων Υπαλλήλων για ανάλογες περιπτώσεις. Το σημαντικό ήταν η καταδίκη των υπαλλήλων και η στοιχειοθέτηση των αδικημάτων τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή