Η παράταση είχε νίκη αυτή τη φορά

Η παράταση είχε νίκη αυτή τη φορά

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το «καναβάτσο» που βρέθηκε στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα με τη Μακάμπι και το φάσμα της ήττας που αντίκρισε, ο Παναθηναϊκός Superfoods χρειάστηκε την πεντάλεπτη παράταση (67-67) για να φτάσει στην τέταρτη νίκη του (83-75) στην Ευρωλίγκα. Το χαμηλό ποσοστό των τριπόντων διορθώθηκε ευεργετικά για τους «πράσινους» από τους ψηλούς παίκτες τους (!) στην παράταση (επιμέρους σκορ 16-8) και προεξέχοντος του Κρις Σίνγκλετον (ρεκόρ πόντων στην Ευρωλίγκα) που αποσόβησε την πρώτη εντός έδρας ήττα της ομάδας του. Ο ασταθής Παναθηναϊκός Superfoods ήταν οριακά καλύτερος και πιο εύστοχος στο α΄ ημίχρονο (35-28) και κατείχε το προβάδισμα στο σκορ, αλλά η ποιότητα των φάσεων που πρόσφεραν οι ομάδες ήταν χαμηλή λόγω των άστοχων επιλογών τους. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να επιβάλουν τον ρυθμό τους και η Μακάμπι, χάρις στην ατομική πρωτοβουλία των Αμερικανών παικτών της, επέστρεφε σε απόσταση… αναπνοής στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός παρασύρθηκε στο γρήγορο στυλ παιχνιδιού της Μακάμπι και οι Αμερικανοί παίκτες συναγωνίστηκαν τους συμπατριώτες τους στην ισραηλινή ομάδα, χωρίς όμως να ολοκληρώνουν εύστοχα τις επιλογές τους.

Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν τις αμυντικές προϋποθέσεις για άνετη επικράτηση στο 3ο δεκάλεπτο, όταν προηγήθηκαν με 50-35 και τον Κρις Σίνγκλετον να δίνει επιθετικό ρεσιτάλ, αλλά έδωσαν και πάλι… δικαιώματα αμφισβήτησής τους στη Μακάμπι, η οποία δεν τα άφησε ανεκμετάλλευτα. Η διαφορά μειώθηκε από τη Μακάμπι σε 52-43 στη λήξη της 3ης περιόδου και σε 52-50 στο 32΄, ανατρέποντας την έκβαση του αγώνα. Δυο συνεχόμενα τρίποντα του Μποχωρίδη ώθησαν τους «πράσινους» για νέα, διψήφια διαφορά (62-52 στο 34΄), αλλά σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, η Μακάμπι έφτασε σε ανατροπή του σκορ (64-67) και προκάλεσε «τσουνάμι» άγχους στον αντίπαλό της. Ο Σίνγκλετον με μια εύστοχη βολή σημείωσε το 65-67 στα 45΄΄ και ο Γκιστ με διπλό φόλοου, στα 10΄΄ οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση, αν και ο Παναθηναϊκός Superfoods ήταν τυχερός σε τρία άστοχα λέι απ της Μακάμπι, ενώ ο Μπουρούσης έμεινε στον πάγκο.

ΠΑΟ: Σίνγκλεντον 26 (3), Νίκολς 9 (1), Ρίβερς 6, Μποχωρίδης 6, Φώτσης 2, Παππάς, Φελντέιν 4, Γκιστ 12 (2), Μπουρούσης 5, Καλάθης 13 (1).

ΜΑΚΑΜΠΙ: Γκούντλοκ 14 (2), Ραντ 3 (1), Σίλεϊ 6, Σμιθ 11 (1), Πίνι 3 (1), Οχαγιόν 3 (1), Ουίμς 15 (2), Αϊβερσον 8, Τσίμπρες 12.

• Τον δεύτερο από την τετράδα των αγώνων με τον υψηλότερο βαθμό δυσκολίας που περιλαμβάνει το πρόγραμμά του, από την 5η έως την 8η αγωνιστική της Ευρωλίγκα, θα δώσει σήμερα (19.00) ο Ολυμπιακός, στο «Αμπντί Ιπεκτσί» της Κωνσταντινούπολης, όπου θα τον υποδεχθεί η Γκαλατάσαραϊ. Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από την εντός έδρας ήττα που γνώρισαν στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ και χρειάζεται να αντιδράσουν θετικά ενόψει των δύο επόμενων αγώνων που θα δώσουν την προσεχή εβδομάδα, με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ και τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, η Γκαλατάσαραϊ (1 νίκη – 4 ήττες) μπορεί να ανακάμψει στη βαθμολογία: «Το ότι δεν έχει κάνει νίκη είναι πλασματικό κι ας έχουν ηττηθεί σε τρία εντός έδρας παιχνίδια. Εχουμε δουλέψει για να είμαστε συγκεντρωμένοι σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή