Η ημέρα της «μάχης της Βρετανίας» σήμερα

Η ημέρα της «μάχης της Βρετανίας» σήμερα

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πολλές χιλιάδες Σκωτσέζοι οπαδοί αναμένεται να κατηφορίσουν νότια σήμερα ενόψει της «μάχης της Βρετανίας» όπως αποκαλείται εκεί κάθε αναμέτρηση της Αγγλίας με τη Σκωτία. Είναι ένα από τα τρία ματς απόψε που εκτός από ποδοσφαιρική έχουν και γενικότερη σημασία.

Βεβαίως, το ματς στο νέο Ουέμπλεϊ για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2018 έχει ένα ξεκάθαρο φαβορί και η Σκωτία έχει πλέον κάκιστη παράδοση αντιμετωπίζοντας την άσπονδη γειτόνισσά της. Ωστόσο, ιδιαίτερα αυτή η αναμέτρηση έχει μεγαλύτερο συμβολισμό αφού πρόκειται για την πρώτη φορά που θα τεθούν αντιμέτωπες οι δύο ομάδες μετά το δημοψήφισμα του Ιουνίου, όταν οι Αγγλοι ψήφισαν υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση και οι Σκωτσέζοι κατά. Αρχηγός των Αγγλων στο ματς θα είναι ξανά ο Ουέιν Ρούνι, καθώς επιστρέφει στην αρχική ενδεκάδα όπως ανακοίνωσε χθες ο υπηρεσιακός τεχνικός των Αγγλων, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Ποδοσφαιρικά το πιο σημαντικό παιχνίδι της βραδιάς είναι χωρίς αμφιβολία αυτό ανάμεσα στη Γαλλία και τη Σουηδία στο Παρίσι, κι ενώ μεθαύριο συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις στη γαλλική πρωτεύουσα, που μεταξύ άλλων στόχευσαν και σε αγώνα της Εθνικής Γαλλίας. Οι δύο αντίπαλες μοιράζονται την κορυφή του ομίλου τους κι έτσι το αποψινό ματς στο Σταντ ντε Φρανς θα κρίνει πολλά για την προνομιούχο πρώτη θέση. Ατυχος ήταν ο Κίνγκσλι Κομάν της Μπάγερν, καθώς αν και έλαβε την πρώτη του κλήση στην Εθνική Γαλλίας τραυματίστηκε στις προπονήσεις και δεν θα μπορέσει να κάνει απόψε το ντεμπούτο του με την μπλε φανέλα.

Το δικό του ενδιαφέρον έχει και το ματς των ΗΠΑ με το Μεξικό για τα προκριματικά της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής, μόλις τρεις ημέρες μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία, έχοντας υποσχεθεί τείχος στο σύνορο των δύο γειτόνων. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Οχάιο, στην πρώτη αγωνιστική του μίνι πρωταθλήματος έξι ομάδων, τρεις εκ των οποίων περνούν στο Μουντιάλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή