Αλλαγές στην Επιτροπή για την Ανάπτυξη και τις Επενδύσεις

Αλλαγές στην Επιτροπή για την Ανάπτυξη και τις Επενδύσεις

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αλλαγή της σύνθεσης της επιτροπής Συντονισμού Κυβερνητικής Πολιτικής για την Ανάπτυξη και τις Επενδύσεις προχώρησε ο πρωθυπουργός, προκειμένου αυτή να είναι συμβατή με τις πρόσφατες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Σύμφωνα με την απόφαση του πρωθυπουργού, η οποία δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, πρόεδρος της επιτροπής ορίζεται ο υπουργός Επικρατείας, ενώ μετέχουν ακόμη οι υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών και Μεταφορών, Τουρισμού, οι αναπληρωτές υπουργοί Οικονομίας και Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών και σύμβουλος στο πολιτικό γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης που ορίζεται με απόφαση του αντιπροέδρου. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι έχουν προστεθεί στη σύνθεση της εν λόγω επιτροπής ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ενώ πιο ζωτικής σημασίας αλλαγή θεωρείται η προσθήκη του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, θέση που ανέλαβε πρόσφατα ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέργιος Πιτσιόρλας.

Εργο της επιτροπής είναι: α) η διαμόρφωση συγκεκριμένων και αποτελεσματικών προτάσεων για τον σχεδιασμό της κυβερνητικής πολιτικής σχετικά με τις επενδύσεις, οι οποίες θα υποβάλλονται στον πρωθυπουργό και στο υπουργικό συμβούλιο με στόχο την λήψη των απαραίτητων πολιτικών αποφάσεων, β) ο συντονισμός των αρμόδιων υπηρεσιών με σκοπό την επιτάχυνση της υλοποίησης των ανωτέρω αποφάσεων και γ) η παρακολούθηση της εφαρμογής των αποφάσεων αυτών. Για τον σκοπό αυτό η επιτροπή, μεταξύ άλλων, εκπονεί, επικαιροποιεί και συγκεκριμενοποιεί το Σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης της χώρας σχετικά με τις επενδύσεις και εκπονεί ειδικά αναπτυξιακά – επενδυτικά σχέδια για τα προς αξιοποίηση περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή