Παράλυτοι πίθηκοι περπάτησαν με τσιπ

Παράλυτοι πίθηκοι περπάτησαν με τσιπ

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατάφεραν να περπατήσουν πίθηκοι που είχαν υποστεί τραυματισμό στον νωτιαίο μυελό και είχαν παραλύσει, χάρη στην τοποθέτηση ενός εγκεφαλικού εμφυτεύματος που δημιουργεί ένα ασύρματο δίκτυο ανάμεσα στον εγκέφαλο και στον νωτιαίο μυελό, κάτω από το σημείο όπου υπάρχει η ρήξη.

Το νέο σύστημα, ωστόσο, κρίνεται παράδοξο, επειδή επικεντρώνεται στο κάτω μέρος του σώματος και επιτρέπει στον πίθηκο να χρησιμοποιήσει ένα ασύρματο δίκτυο αντί να είναι συνδεδεμένος με ένα κομπιούτερ. Η νέα μέθοδος χρησιμοποιεί τη διέγερση των νεύρων αλλά και ένα σύστημα καταγραφής των εγκεφαλικών σημάτων. Επιβάλλει, όμως, την ύπαρξη ηλεκτρονικού υπολογιστή για την αποκωδικοποίηση και τη μετάφραση των εγκεφαλικών σημάτων αλλά και την αποστολή τους στον νωτιαίο μυελό.

Ο Γκρεγκουάρ Κουρτίν, ειδικός στην αποκατάσταση του νωτιαίου μυελού στο Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Ελβετίας, δήλωσε ότι ελπίζει πως το σύστημα που δημιούργησε με τους συνεργάτες του θα μπορεί να εφαρμοστεί, μέσα στην επόμενη δεκαετία, στον άνθρωπο, βελτιώνοντας σημαντικά την ανάρρωση αλλά και την ποιότητα ζωής των ασθενών.

Ο Ντέιβιντ Μπόρτον, του πανεπιστημίου Μπράουν, κατασκεύασε έναν ασύρματο ανιχνευτή, ο οποίος σε συνδυασμό με μικροηλεκτρόδια καταγράφει και εκπέμπει ηλεκτρικές ώσεις στο σημείο του εγκεφάλου όπου μεταδίδονται τα μηνύματα που κινούν τα πόδια. Το σύστημα εγκεφαλικής καταγραφής συνδυάστηκε με ένα σύστημα ηλεκτρικής διέγερσης σε μια περιοχή εκτός νωτιαίου μυελού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή