Ρευστοποιήσεις από την έναρξη της συνεδρίασης στην εγχώρια αγορά ομολόγων

Ρευστοποιήσεις από την έναρξη της συνεδρίασης στην εγχώρια αγορά ομολόγων

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρευστοποιήσεις εκδηλώνονται από την έναρξη της συνεδρίασης στην εγχώρια αγορά ομολόγων με το τζίρο στην ΗΔΑΤ να ξεπερνά τα 8 εκατ. ευρώ αλλά βέβαια στις εξωχρηματιστηριακές πλατφόρμες οι τζίροι είναι τουλάχιστον τριπλάσιοι.

Μετά την αποκλιμάκωση των αποδόσεων τις προηγούμενες μέρες σήμερα οι επενδυτές πουλούν ελληνικά ομόλογα όπως ακριβώς συμβαίνει και στην Ευρώπη για 2η συνεχή μέρα μετά την εκλογή Τράμπ αφού υπάρχουν φόβοι για αναζωπύρωση του πληθωρισμού σε ΗΠΑ και Ευρώπη. Το 10ετές ομόλογο αποτιμάται στα 76,20 λεπτά του ευρώ με την απόδοση στο 7,29%, το 3ετές ομόλογο έχει τιμή στα 94,30 λεπτά και απόδοση στο 7,39% και το ετήσιο ομόλογο έχει τιμή στα 98,90 λεπτά και απόδοση στο 5%.

Το spread του 10ετούς ομολόγου σημείωσε άνοδο σε σχέση με χθές και διαμορφώνεται στις 696 μονάδες βάσης.

Η εικόνα επιδεινώνεται και σήμερα στα 10ετή ευρωομόλογα με τις αποδόσεις να κυμαίνονται ως εξής: Ιταλία 2,01%, Γαλλία 0,74%, Ισπανία 1,47%, Πορτογαλία 3,47%, Ιρλανδία 0,95%, Κύπρος 3,39% και Γερμανία 0,32%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή