Με «κράξιμο» από την Eδρα προειδοποίησε ο Ν. Κακλαμάνης τους απόντες υπουργούς

Με «κράξιμο» από την Eδρα προειδοποίησε ο Ν. Κακλαμάνης τους απόντες υπουργούς

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με «αποδοκιμασίες» και μάλιστα από την έδρα του Προεδρείου της Ολομέλειας της Βουλής, «απειλούνται» για το αμέσως προσεχές διάστημα κυβερνητικά στελέχη.

Ο -κατά την παραδοχή των περισσοτέρων στο Περιστύλιο- εξαιρετικός ως προς τα καθήκοντά του στην διεύθυνση των συνεδριάσεων του Κοινοβουλίου Νικ. Κακλαμάνης, με το γνωστό καυστικό αλλά και ευθύ τρόπο, επέδειξε μεν ανεκτικότητα στην απουσία αρκετών υπουργών σήμερα από την διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου, πλην όμως απηύθυνε δημοσίως προειδοποίηση πως η σιωπή του ως προς αυτό το ζήτημα είναι συγκυριακή και δεν θα διαρκέσει.

«Για τους νέους Υπουργούς νομίζω ότι πρέπει να είμαστε την πρώτη εβδομάδα σχετικώς επιεικείς. Ελπίζω ότι την ερχόμενη εβδομάδα δεν θα παρατηρηθεί το φαινόμενο αυτό, γιατί θα αρχίσει το «κράξιμο» από την Έδρα», είπε χαρακτηριστικά ο Δ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, σε μια συνεδρίαση κατά την οποία μόλις δύο από τις πολλαπλάσιες προγραμματισθείσες ερωτήσεις βουλευτών προς την κυβέρνηση συζητήθηκαν. Ως αντικειμενικά δικαιολογημένοι για την απουσία τους, θεωρήθηκαν εκείνοι οι υπουργοί που ανέλαβαν το νέο τους χαρτυφυλάκιο στον πρόσφατο ανασχηματισμό, και εκείνοι που απουσιάζουν στο εξωτερικό.

Στον αντίποδα, με την αιτιολογία «φόρτος εργασίας» δεν προσήλθαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις αρμοδιότητάς τους ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Π.Πολάκης.

«Ο κοινοβουλευτικός έλεγχος δεν αντιμετωπίζεται με τον σεβασμό και την προσοχή που χρειάζεται στη φάση που περνάμε και εννοώ την κοινοβουλευτική. Εγώ έχω υποχρεωθεί δυο φορές τις δυο τελευταίες μου ερωτήσεις να τις αποσύρω, διότι επανειλημμένως δεν είναι παρόντες οι Υπουργοί για να μου απαντήσουν. Μετά δεν έχει νόημα, γιατί μια επίκαιρη ερώτηση καθίσταται ανεπίκαιρη αν περάσει ένας μήνας από την ώρα που την καταθέτεις για να απαντηθεί», σχολίασε και από την πλευρά του ο Ζ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής Σπ.Λυκούδης.

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή