Σε χαμηλό 6ετίας υποχώρησε η ισοτιμία του γιουάν έναντι του δολαρίου

Σε χαμηλό 6ετίας υποχώρησε η ισοτιμία του γιουάν έναντι του δολαρίου

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Το γιουάν υποχώρησε σήμερα έναντι του δολαρίου σε χαμηλό επίπεδο 6ετίας, καθώς το αμερικανικό νόμισμα κάνει ράλι μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, σε συνδυασμό με θετικά οικονομικά στοιχεία, ενώ οι ειδικοί πιστεύουν ότι δεν υπάρχει λόγος συνεχούς υποτίμησης του κινεζικού νομίσματος.

Η κεντρική ισοτιμία του γιουάν σημείωσε πτώση 230 μονάδων βάσης, υποχωρώντας στα 6,8115 γιουάν ανά δολάριο και διασπώντας το ψυχολογικά σημαντικό όριο των 6,80 για πρώτη φορά από τις 2 Σεπτεμβρίου 2010, σύμφωνα με στοιχεία του Συστήματος Εξωτερικού Εμπορίου της Κίνας.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι οι καθημερινές κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος μπορεί να παρουσιάζουν σημαντικές διακυμάνσεις και ότι δεν υπάρχει η βάση για συνεχή υποτίμηση του γιουάν, καθώς η Κίνα συνεχίζει να αναπτύσσεται με σταθερό ρυθμό, να σημειώνει πρόοδο στην αναδιάρθρωση της οικονομίας της και να έχει μία σταθερή χρηματοπιστωτική αγορά

Η πρόσφατη υποτίμηση σημαντικών νομισμάτων έναντι του δολαρίου αντανακλούσε περισσότερο μία παθητική αντίδραση της αγοράς στις προσδοκίες αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων και δεν υποδηλώνει αδυναμία των βασικών οικονομικών μεγεθών της Κίνας, δήλωσε ο Τσεν Γινγκ, υψηλόβαθμος αναλυτής της CITIC Securities.

Ορισμένοι αναλυτές, περιλαμβανομένου του Τσεν Γινγκ, πιστεύουν ότι είναι περιορισμένα τα περιθώρια περαιτέρω ανόδου φέτος της ισοτιμίας του δολαρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή