Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

3' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Aλέξανδρος Ψυχούλης

Θεσσαλονίκη

Η νέα δουλειά του Αλέξανδρου Ψυχούλη με τίτλο «Πρωτόκολλο συλλογικής ζάλης» εγκαινιάζεται στις 18/11 στην γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου της Θεσσαλονίκης. Η ιδέα της «συμβιωτικής ευδαιμονίας» είναι το ερευνητικό πλαίσιο που ο καλλιτέχνης εργάζεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια τόσο με την ακαδημαϊκή του ιδιότητα όσο και με την καλλιτεχνική. Ο καλλιτέχνης δομεί μια σειρά ιδιοσυγκρασιακών ερμηνειών με σκίτσα, ζωγραφικά έργα και γλυπτά. Την ημέρα των εγκαινίων ο Αλέξανδρος Ψυχούλης θα δώσει μικρή διάλεξη με τίτλο «Εννέα προϋποθέσεις για μια συλλογική κατάνυξη».

ΘΕΑΤΡΟ

Η… δίγλωσση Μελίσσα

Θεσσαλονίκη

Η Ξεχασιάρα Μελίσσα της Αννας Γαρεφαλάκη, παράσταση για παιδιά στα ελληνικά και στα αγγλικά παρουσιάζεται από την ομάδα 2+2, τις Κυριακές, στο θέατρο Ανετον. Μια μελισσοκόμος, μέσα στις σκοτούρες της, βλέπει ένα καλό όνειρο. Πρόκειται για την ιστορία μιας μικρής μέλισσας, της Μελίσσας, που χάνει το σμήνος της, ξεχνά τον δρόμο για την κυψέλη και περιπλανιέται πολύ σε λάθος μέρη, ώσπου συναντά τον Γλύκα, έναν κηφήνα, που της μαθαίνει τη σημασία του παιχνιδιού.

ΕΚΘΕΣΗ

Ζωγραφική στο Φουγάρο

Ναύπλιο

«Ο,τι μικρό και όμορφο» είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής της Βάλης Κολοτούρου στο Φουγάρο. Πρόκειται για την πρώτη παρουσίαση στο Ναύπλιο του έργου μιας καταξιωμένης Ελληνίδας εικαστικού που δραστηριοποιείται κυρίως στο εξωτερικό. Παρουσιάζονται μικρών διαστάσεων ακουαρέλες με παραστατικά ή πιο αφαιρετικά θέματα, που αναφέρονται στον άνθρωπο και στα καθημερινά του προβλήματα. Εως τις 31/12.

ΘΕΑΤΡΟ

Διήγημα Βιζυηνού

Ρέθυμνο

«Το Αμάρτημα της Μητρός μου» του Γεωργίου Βιζυηνού αριστουργηματικό διήγημα της ελληνικής πεζογραφίας και σπάνιο κείμενο για την παγκόσμια λογοτεχνία, παρουσιάζεται στην αίθουσα «Παντελής Πρεβελάκης» στο Ωδείο Ρεθύμνου, τη Δευτέρα 14/11. Το αυτοβιογραφικό αυτό διήγημα αναφέρεται στις απελπισμένες αλλά μάταιες προσπάθειες της Μητέρας του Βιζυηνού να σώσει από τον θάνατο το άρρωστο μικρό της κορίτσι. Τη θεατρική προσαρμογή – σκηνοθεσία υπογράφει ο Δήμος Αβδελιώδης, προτείνοντας έναν ανανεωμένο και μοντέρνο τρόπο θεατρικής έκφρασης, που στηρίζεται στη διαύγεια και στη σαφήνεια του νοήματος, χωρίς στοιχεία πειραματισμού. Ερμηνεύουν οι: Θεμιστοκλής Καρποδίνης και Αγάπη Μανουρά.

AΓΡΙΝΙΟ

Η Βικτόρια Χίσλοπ «στέλνει» Καρτ Ποστάλ

Η διάσημη συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ συνεχίζει την περιοδεία της στην ελληνική περιφέρεια και παρουσιάζει το νέο της βιβλίο «Οι Καρτ Ποστάλ» στο Αγρίνιο. Στο τελευταίο της μυθιστόρημα η συγγραφέας εμπνέεται από την ιστορία και τα τοπία της Πελοποννήσου και μεταφέρει μέσα από την ηρωίδα της μικρές και μεγάλες ιστορίες της Ελλάδας, ξεκινώντας από τη δολοφονία του Καποδίστρια. Η συγγραφέας θα βρίσκεται στο βιβλιοπωλείο Βιβλιοτρόπιο (Καζάντζη 25) την Τρίτη 15 Νοεμβρίου στις 7.30 μ.μ. για να διαβάσει αποσπάσματα και να κουβεντιάσει με το κοινό και τη δημοσιογράφο Φόνη Γερμενή.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Tα «Σημειωματάρια» του Αρ. Λιαπόπουλου

Εκθεση φωτογραφίας του Αργύρη Λιαπόπουλου με τίτλο «Σημειωματάρια» εγκαινιάζεται την Τρίτη 15/11 στο βιβλιοπωλείο του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης στη Θεσσαλονίκη. Χωρίζεται σε τρεις ενότητες, με επεμβάσεις Θεσσαλονικέων λογοτεχνών: Mάρκος Μέσκος (Λόγος), Δημήτρης Δημητριάδης (Οι φωνές του φωτός), Γιώργος Αλισάνογλου (Προβλήτες). Ο Αργύρης Λιαπόπουλος ασχολείται συστηματικά με τη φωτογραφική τέχνη από το 1988. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Διάρκεια έκθεσης ώς τις 17 Δεκεμβρίου.

ΚΟΡΙΝΘΟΣ

«Fata Morgana» με πλήθος συμμετοχών

Η Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου (Κολοκοτρώνη 4) αποτελεί τον τελευταίο σταθμό του ελληνοολλανδικού Φεστιβάλ «ORANGE WATER» για το 2016. Η έκθεση «Fata Morgana» άνοιξε αυτή την εβδομάδα και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου. Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες Δήμητρα Χανιώτη, Ευγενία Κουμάνταρου, Henk Crouwel, Δημοσθένης Δαββέτας, Eef de Graaf, Frans Horbach, Μελίνα Καχριμάνη, Μαριγώ Κάσση, Kelly, Ιωάννης Κολιός, Πελαγία Κυριαζή, Frank Lenferink (φωτ.), Κυριάκος Μορταράκος, Gert van Oortmerssen, Νίκος Παπαδημητρίου, Σπυριδούλα Πολίτη κ.ά.

ΝΑΥΠΛΙΟ

Ο Φοίβος Δεληβοριάς συνεχίζει το ταξίδι του

To καλοκαίρι τελείωσε, όχι όμως και η περιοδεία του Φοίβου Δεληβοριά που, μετά μία σειρά εμφανίσεων στην Αθήνα, ταξιδεύει ξανά ανά την Ελλάδα για να παρουσιάσει ένα πολύ προσωπικό σκηνικό άλμπουμ, αφιερωμένο σε πρόσωπα και τόπους της ζωής του, από το 1989 μέχρι σήμερα. Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου, ο γνωστός μουσικός και συνθέτης θα βρίσκεται στη σκηνή του «Μαύρου Γάτου», στο Ναύπλιο (Σοφρώνη 1, Παλιά Πόλη), συνοδευόμενος από τον πιανίστα Σπύρο Μάνεση. Ωρα έναρξης 9.30 μ.μ. Είσοδος ελεύθερη. Κρατήσεις στο τηλ. 27520-26.652.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή