Ιερώνυμος: «Φρίκη» η πιθανότητα χωρισμού Κράτους-Εκκλησίας

Ιερώνυμος: «Φρίκη» η πιθανότητα χωρισμού Κράτους-Εκκλησίας

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φρίκη χαρακτήρισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος την πιθανότητα χωρισμού Κράτους-Εκκλησίας. Συγκεκριμένα, σε ειδική εκδήλωση στο αστυνομικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, τους διακριθέντες μαθητές από τον Δενδροπόταμο, που βραβεύτηκαν χθες από την Αστυνομία, ο κ. Ιερώνυμος ανέφερε ότι «σε μια εποχή που οι θεσμοί κλονίζονται, σε μια εποχή που υπάρχουν πολλά ερωτηματικά, ο χώρος της εκκλησίας, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω, στηρίζεται, ελπίζει και είναι αισιόδοξος, όταν αισθάνεται ότι πορευόμαστε μαζί» Και πρόσθεσε, σε μία έμμεση αναφορά για τον χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας: «Υπάρχει φρίκη στη σκέψη, ότι μπορεί ποτέ να έρθουν καταστάσεις που να είμαστε χωριστά, ή να είμαστε αντίθετοι, ή να μη δουλεύουμε στο ίδιο αμπέλι όλοι μαζί».

Παράλληλα, ζήτησε από τους μαθητές να αξιοποιήσουν τα ταλέντα τους προς όφελος των συνανθρώπων και όχι μόνο για τον εαυτό τους και για προσωπικές τους επιδιώξεις. «Η διδασκαλία δεν είναι θεωρία, η διδασκαλία είναι αγάπη, είναι πράξεις» είπε ο αρχιεπίσκοπος. Απευθυνόμενος στο μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα, τους ιερείς, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τους συνεχάρη για το έργο που

επιτελείται στην ενορία του Αγίου Νεκταρίου στο Δενδροπόταμο και στο Κέντρο Προστασίας Ανηλίκων «Φάρος του Κόσμου», όπου μαθητές ρομά από σχολεία της περιοχής βρίσκουν στοργή και φροντίδα, μεταξύ των οποίων και οι διακριθέντες σε διεθνή διαγωνισμό ρομποτικής μαθητές, αλλά και άλλοι υπότροφοι σήμερα εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, που οποίοι βραβεύτηκαν στην εκδήλωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή