Φτωχό το αποψινό και αυριανό μενού των 17 ματς

Φτωχό το αποψινό και αυριανό μενού των 17 ματς

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αντίθεση με το… πρόγευμα της 4ης αγωνιστικής των προκριματικών ευρωπαϊκών ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 που σερβιρίστηκε χθες με δέκα παιχνίδια, εκ των οποίων τουλάχιστον τα μισά (Αγγλία – Σκωτία, Γαλλία – Σουηδία, Τσεχία – Νορβηγία, Ρουμανία – Πολωνία και Βορ. Ιρλανδία – Αζερμπαϊτζάν) είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, το σημερινό και αυριανό μενού των 17 αγώνων μοιάζει αρκετά φτωχό. Κατά κύριο λόγο, τα φαβορί των ομίλων παίζουν με ομάδες από τα κάτω ράφια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και στα περισσότερα ζευγάρια υπάρχει ακλόνητο φαβορί. Οι κατά πρόσωπο μονομαχίες ομάδων που διεκδικούν με αξιώσεις την πρόκριση στην τελική φάση είναι λιγοστές, με την αναμέτρηση της εθνικής μας ομάδας με τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη αύριο στο «Γ. Καραϊσκάκης», να είναι μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες.

Το σημερινό πρόγραμμα διεξάγεται σε δύο δόσεις, με τέσσερα παιχνίδια να ξεκινούν στις 19.00 (Αυστρία – Ιρλανδία, Γεωργία – Μολδαβία, Κροατία -Ισλανδία, Τουρκία – Κόσοβο) και άλλα πέντε (Ουαλλία – Σερβία, Αλβανία -Ισραήλ, Λιχτενστάιν – Ιταλία, Ισπανία – Σκόπια και Ουκρανία – Φινλανδία) στις 21.45. Από τα πρώτα 4 παιχνίδια ξεχωρίζουν η μάχη κορυφής του 9ου ομίλου Κροατία – Ισλανδία (είναι και οι δύο στην 1η θέση με 7 β.) και η αναμέτρηση του 4ου ομίλου Αυστρία – Ιρλανδία, που αν νικήσουν οι γηπεδούχοι πιάνουν στους 7 β. τους φιλοξενούμενους και ξαναμπαίνουν δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης. Για τον 4ο όμιλο κρίσιμο είναι και το παιχνίδι Ουαλλία – Σερβία. Οι φιλοξενούμενοι είναι πρώτοι μαζί με τους Ιρλανδούς με 7 β., αλλά αν νικήσουν οι Ουαλλοί πάνε στους 8 β. και τους προσπερνούν. Με δεδομένο ότι Ισπανία και Ιταλία είναι τα μεγάλα φαβορί στον 7ο όμιλο, το παιχνίδι Αλβανία – Ισραήλ θα δείξει ποια απ’ αυτές τις δύο ομάδες θα μείνει σε απόσταση βολής για να τις απειλήσει.

Από τα 8 ματς του αυριανού προγράμματος, τα 5 (Βουλγαρία – Λευκορωσία, Λουξεμβούργο – Ολλανδία, Ουγγαρία – Ανδόρα, Ελβετία – Ν. Φερόε και Κύπρος – Γιβραλτάρ για τον όμιλο της εθνικής μας) ξεκινούν στις 19.00 και συμπτωματικά, όλα τους στερούνται ιδιαίτερου ενδιαφέροντος είτε γιατί έχουν μεγάλα φαβορί είτε γιατί δεν κρίνουν κάτι επί της ουσίας. Τα τρία βραδινά παιχνίδια του κυριακάτικου προγράμματος ξεκινούν στις 21.45 και τα δύο (Βέλγιο – Εσθονία, Ελλάδα – Βοσνία/Ερζεγοβίνη) είναι για τον 8ο όμιλο, έχοντας ελληνικό ενδιαφέρον. Κι αν ο αγώνας της εθνικής μας με τη Βοσνία μοιάζει πολύ αμφίρροπος, άλλο τόσο κι ακόμα περισσότερο προβάλλει το Βέλγιο ως ακλόνητο φαβορί απέναντι στην Εσθονία, όπως και η πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία κόντρα στη Λιθουανία για τον 2ο όμιλο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή