Ρέα Βερβίτα, Γενική διευθύντρια Rent a Car της Avis

Ρέα Βερβίτα, Γενική διευθύντρια Rent a Car της Avis

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ποιους τρόπους μπορεί η ενοικίαση αυτοκινήτου να βελτιώσει την ταξιδιωτική εμπειρία; Ποιες είναι οι εξελίξεις στον κλάδο;

Η Ρέα Βερβίτα, της Rent a Car της Avis, που μετράει 56 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά, δίνει τις απαντήσεις.

Ρέα Βερβίτα, Γενική διευθύντρια Rent a Car της Avis-1

Πώς κινείται η αγορά ενοικίασης αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια;

Παρά την κρίση, το 2016 πετύχαμε νέο ρεκόρ, με τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων να σημειώνουν άνοδο της τάξης του 15% σε σχέση με το 2015. Σε αυτό έπαιξε ρόλο το δυναμικό business plan που υλοποιούμε, με αναδιάρθρωση της παρουσίας μας σε όλη την Ελλάδα, αναβάθμιση των υπηρεσιών και ενσωμάτωση της τεχνολογίας σε κάθε μας δραστηριότητα. Η αύξηση της τουριστικής κίνησης μέσω του εισερχόμενου τουρισμού αλλά και η σταθερή πορεία του εγχώριου τουρισμού έχουν σαφέστατα συμβάλει στα θετικά αποτελέσματα.

Είναι η Ελλάδα «φιλική χώρα για οδήγηση» για τον ξένο επισκέπτη;

Σε επίπεδο υποδομών έχουμε εξελιχθεί σε σχέση με το παρελθόν. Η οδήγηση, όμως, αποτελεί θέμα παιδείας και χρειάζεται προσπάθεια για να πλησιάσουμε το επίπεδο άλλων ευρωπαϊκών χωρών. ∆ιεθνώς, η Avis προωθεί δράσεις που εκπαιδεύουν τους οδηγούς αναφορικά με την ευγενική οδηγική συμπεριφορά. Φέτος προχωρήσαμε σε ανανέωση του στόλου με 3.000 νέα αυτοκίνητα, προκειμένου να συμβάλουμε στη βελτίωση της οδηγικής εμπειρίας.

Ποια είναι τα προϊόντα της Avis που την καθιστούν πρωτοπόρο στον κλάδο;

Στην ενοικίαση αυτοκινήτου, ο συνδυασμός τιμής και ποιοτικής εξυπηρέτησης είναι το κλειδί. Γι’ αυτόν τον λόγο, ένα από τα πιο δημοφιλή μας προϊόντα είναι το πρόγραμμα Avis Flex και το Budget Max, αντίστοιχα για την Budget, που περιλαμβάνουν μοναδικές προσφορές για μηνιαία ενοικίαση αυτοκινήτου. Παράλληλα, ο ανανεωμένος στόλος Avis Prestige δίνει ευκαιρίες για ταξίδια με αυτοκίνητα που ο καθένας μας θα ήθελε να οδηγήσει.

Μπορεί η Avis να ενισχύσει τη θέση της στον περιηγητικό τουρισμό;

Μας ενδιαφέρει οποιαδήποτε μορφή ταξιδιού συνδέεται με εμπειρίες και βιώματα. Η ενίσχυση του περιηγητικού τουρισμού είναι στοίχημα για την Ελλάδα, που ως χώρα προσφέρεται για τέτοιου είδους ανάπτυξη. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και στηρίζουμε κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Ο περιηγητικός τουρισμός βοηθάει στην επέκταση της τουριστικής σεζόν. Εμείς επενδύουμε σε αυτόν ανανεώνοντας τον στόλο μας και δίνοντας την ευκαιρία στους πελάτες μας να οδηγήσουν τα κατάλληλα αυτοκίνητα για το συγκεκριμένο είδος τουρισμού (π.χ., SUVs, 4×4 και diesel αυτοκίνητα για οικονομικά ταξίδια στην ηπειρωτική Ελλάδα). Παράλληλα, εγκαινιάζοντας νέους σταθμούς ενοικίασης σε αντίστοιχα σημεία εξυπηρέτησης, δίνουμε μεγαλύτερη ευελιξία στον επισκέπτη για την επιλογή του ταξιδιωτικού προορισμού.

Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι μια αγορά με προοπτικές στον χώρο του τουρισμού;

Η ενοικίαση αυτοκινήτου θα συνεχίσει να βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων της τουριστικής βιομηχανίας, προφανώς με άλλη μορφή από αυτή που την ξέρουμε σήμερα. Ηδη υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση –όπως τα connected cars (οχήματα με πρόσβαση στο ίντερνετ) ή τα self-driving cars (σ.σ.: οχήματα που κινούνται με αισθητήρες) και φυσικά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα–, τις οποίες παρακολουθούμε με ενδιαφέρον. ∆οκιμάζουμε επίσης νέες τεχνολογίες –όπως την ενοικίαση ηλεκτρικών αυτοκινήτων ή τη συνεργασία με κατασκευαστές για ολοκληρωμένες λύσεις connected cars στους πελάτες μας– σε διάφορες πόλεις του κόσμου. Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα των αλλαγών που παρατηρούνται στον τομέα της αυτοκίνησης, είναι το car sharing, δηλαδή το μοντέλο «διαμοιρασμού αυτοκινήτων», που αλλάζει σημαντικά τον χάρτη των μετακινήσεων. Η Zipcar, η μεγαλύτερη car sharing εταιρεία στον κόσμο, ανήκει στον όμιλο της Avis Budget Group και ήδη δραστηριοποιείται με επιτυχία σε πόλεις του κόσμου, ενώ σχεδιάζεται η επέκτασή της σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή