ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Ρέα Βερβίτα, Γενική διευθύντρια Rent a Car της Avis

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΛΑΒΑΝΟΥ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Με ποιους τρόπους µπορεί η ενοικίαση αυτοκινήτου να βελτιώσει την ταξιδιωτική εµπειρία; Ποιες είναι οι εξελίξεις στον κλάδο;
Η Ρέα Βερβίτα, της Rent a Car της Avis, που µετράει 56 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά, δίνει τις απαντήσεις.


Avis Rent a Car

Πώς κινείται η αγορά ενοικίασης αυτοκινήτων τα τελευταία χρόνια;

Παρά την κρίση, το 2016 πετύχαµε νέο ρεκόρ, µε τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων να σηµειώνουν άνοδο της τάξης του 15% σε σχέση µε το 2015. Σε αυτό έπαιξε ρόλο το δυναµικό business plan που υλοποιούµε, µε αναδιάρθρωση της παρουσίας µας σε όλη την Ελλάδα, αναβάθµιση των υπηρεσιών και ενσωµάτωση της τεχνολογίας σε κάθε µας δραστηριότητα. Η αύξηση της τουριστικής κίνησης µέσω του εισερχόµενου τουρισµού αλλά και η σταθερή πορεία του εγχώριου τουρισµού έχουν σαφέστατα συµβάλει στα θετικά αποτελέσµατα.

Είναι η Ελλάδα «φιλική χώρα για οδήγηση» για τον ξένο επισκέπτη;

Σε επίπεδο υποδοµών έχουµε εξελιχθεί σε σχέση µε το παρελθόν. Η οδήγηση, όµως, αποτελεί θέµα παιδείας και χρειάζεται προσπάθεια για να πλησιάσουµε το επίπεδο άλλων ευρωπαϊκών χωρών. ∆ιεθνώς, η Avis προωθεί δράσεις που εκπαιδεύουν τους οδηγούς αναφορικά µε την ευγενική οδηγική συµπεριφορά. Φέτος προχωρήσαµε σε ανανέωση του στόλου µε 3.000 νέα αυτοκίνητα, προκειµένου να συµβάλουµε στη βελτίωση της οδηγικής εµπειρίας.

Ποια είναι τα προϊόντα της Avis που την καθιστούν πρωτοπόρο στον κλάδο;

Στην ενοικίαση αυτοκινήτου, ο συνδυασµός τιµής και ποιοτικής εξυπηρέτησης είναι το κλειδί. Γι’ αυτόν τον λόγο, ένα από τα πιο δηµοφιλή µας προϊόντα είναι το πρόγραµµα Avis Flex και το Budget Max, αντίστοιχα για την Budget, που περιλαµβάνουν µοναδικές προσφορές για µηνιαία ενοικίαση αυτοκινήτου. Παράλληλα, ο ανανεωµένος στόλος Avis Prestige δίνει ευκαιρίες για ταξίδια µε αυτοκίνητα που ο καθένας µας θα ήθελε να οδηγήσει.

Μπορεί η Avis να ενισχύσει τη θέση της στον περιηγητικό τουρισµό;

Μας ενδιαφέρει οποιαδήποτε µορφή ταξιδιού συνδέεται µε εµπειρίες και βιώµατα. Η ενίσχυση του περιηγητικού τουρισµού είναι στοίχηµα για την Ελλάδα, που ως χώρα προσφέρεται για τέτοιου είδους ανάπτυξη. Παρακολουθούµε τις εξελίξεις και στηρίζουµε κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση. Ο περιηγητικός τουρισµός βοηθάει στην επέκταση της τουριστικής σεζόν. Εµείς επενδύουµε σε αυτόν ανανεώνοντας τον στόλο µας και δίνοντας την ευκαιρία στους πελάτες µας να οδηγήσουν τα κατάλληλα αυτοκίνητα για το συγκεκριµένο είδος τουρισµού (π.χ., SUVs, 4x4 και diesel αυτοκίνητα για οικονοµικά ταξίδια στην ηπειρωτική Ελλάδα). Παράλληλα, εγκαινιάζοντας νέους σταθµούς ενοικίασης σε αντίστοιχα σηµεία εξυπηρέτησης, δίνουµε µεγαλύτερη ευελιξία στον επισκέπτη για την επιλογή του ταξιδιωτικού προορισµού.

Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι µια αγορά µε προοπτικές στον χώρο του τουρισµού;

Η ενοικίαση αυτοκινήτου θα συνεχίσει να βρίσκεται στο επίκεντρο των εξελίξεων της τουριστικής βιοµηχανίας, προφανώς µε άλλη µορφή από αυτή που την ξέρουµε σήµερα. Ηδη υπάρχουν σηµαντικές εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση –όπως τα connected cars (οχήµατα µε πρόσβαση στο ίντερνετ) ή τα self-driving cars (σ.σ.: οχήµατα που κινούνται µε αισθητήρες) και φυσικά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα–, τις οποίες παρακολουθούµε µε ενδιαφέρον. ∆οκιµάζουµε επίσης νέες τεχνολογίες –όπως την ενοικίαση ηλεκτρικών αυτοκινήτων ή τη συνεργασία µε κατασκευαστές για ολοκληρωµένες λύσεις connected cars στους πελάτες µας– σε διάφορες πόλεις του κόσµου. Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα των αλλαγών που παρατηρούνται στον τομέα της αυτοκίνησης, είναι το car sharing, δηλαδή το μοντέλο «διαμοιρασμού αυτοκινήτων», που αλλάζει σημαντικά τον χάρτη των μετακινήσεων. Η Zipcar, η μεγαλύτερη car sharing εταιρεία στον κόσμο, ανήκει στον όμιλο της Avis Budget Group και ήδη δραστηριοποιείται με επιτυχία σε πόλεις του κόσμου, ενώ σχεδιάζεται η επέκτασή της σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ