Μαρί Δεβερίκου, Managing Director Radisson Blu Park

Μαρί Δεβερίκου, Managing Director Radisson Blu Park

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To Radisson Blu Park Hotel Athens άνοιξε πρώτη φορά τις πόρτες του το 1976 στo Πεδίον του Aρεως. Τριάντα πέντε χρόνια μετά, οι ιδιοκτήτες του αποφάσισαν να κάνουν μια ριζική ανακαίνιση του ξενοδοχείου, εντάσσοντας την έννοια της αστικής φύσης στους κοινόχρηστους χώρους του και στα δωμάτια.  

Μαρί Δεβερίκου, Managing Director  Radisson Blu Park-1

Τα τελευταία δύο χρόνια, η Αθήνα ως τουριστικός προορισμός σημειώνει πολύ καλές επιδόσεις. Ποια θεωρείτε ότι είναι τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα στα οποία θα πρέπει να επικεντρωθεί προκειμένου να διατηρήσει την ανοδική της πορεία;

Στην περίπτωση της Αθήνας ακολουθήθηκε ο συνήθης κύκλος: Μετά την καταστροφική πτώση του 2012, όπου περίπου 80 ξενοδοχεία στην Αττική έκλεισαν εντελώς ή ανέστειλαν τη λειτουργία τους, ξεκίνησε μια σταδιακή άνοδος, η οποία είναι σημαντική τις δύο τελευταίες χρονιές, αποτέλεσμα της συνολικής προσπάθειας όλων των φορέων του τουρισμού και κυρίως της Ενωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Marketing Greece κ.ά. Στα συγκριτικά της πλεονεκτήματα –εκτός από την Ακρόπολη, το Μουσείο Ακρόπολης, το Αρχαιολογικό Μουσείο, το καλό κλίμα, την εύκολη πρόσβαση στα νησιά του Αργοσαρωνικού–, η Αθήνα αρχίζει να ξεχωρίζει και να αποτελεί πόλο έλξης ως καλλιτεχνική πρωτεύουσα με καινούργια venues, όπως το ΚΠΙΣΝ, η Oπερα, η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών και το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στο κτίριο Φιξ. Παράλληλα, η φιλοξενία το 2017 της διεθνούς έκθεσης Documenta και στην Αθήνα ενισχύει την καλλιτεχνική εικόνα της πόλης μας. Μακροπρόθεσμα, η διαμόρφωση όλης της Αθηναϊκής Ριβιέρας και το τεράστιο έργο της ανάπλασης του Ελληνικού μάς κάνουν αισιόδοξους για την ανοδική πορεία της Αθήνας.

Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει ο συνεδριακός τουρισμός για την τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας;

Ισως τον πιο σημαντικό απ’ όλους για τη βιωσιμότητα των ξενοδοχείων της πρωτεύουσας, διότι ελλοχεύει ο κίνδυνος η απότομη αύξηση των διαθέσιμων κλινών στην Αθήνα να έχει αρνητική επίπτωση στους δύο βασικούς δείκτες, στη μέση τιμή δωματίου (Average Rate) και στο έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο (Rev PAR), που ήδη είναι πολύ χαμηλά. Αυτό καθιστά αναγκαία τη διοργάνωση συνεδρίων στην Αθήνα, η οποία διαθέτει όλες τις υποδομές. Της λείπει όμως το πιο σημαντικό: ένα μεγάλο συνεδριακό-εκθεσιακό κέντρο για μεγάλα συνέδρια άνω των 3.000 ατόμων. Δυστυχώς, η Αθήνα δεν κατάφερε ακόμη να αξιοποιήσει το στάδιο του Tae Kwon Do για τον σκοπό αυτόν. Ελπίζω να γίνει η μετατροπή του σε συνεδριακό κέντρο μέσω του νέου αναπτυξιακού, έστω και με καθυστέρηση τουλάχιστον δέκα ετών! Το όφελος από τη διοργάνωση συνεδρίων είναι μεγάλο για ολόκληρη την πόλη. Εχει υπολογιστεί ότι επωφελούνται πάνω από 40 οικονομικές δραστηριότητες, που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με το συνέδριο.

Πόσο μπορεί το σύγχρονο design να βοηθήσει ένα ξενοδοχείο στην προσέλκυση τουριστών;

Ως Radisson Blu Park το πιστεύουμε απόλυτα, γι’ αυτό το κάναμε πράξη. Η μεγάλη ανακαίνιση που ολοκληρώθηκε το 2011 σκόπευε στην αλλαγή ταυτότητας του ξενοδοχείου από κλασικού τύπου σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο με ιδιαίτερο «urban nature» design, με κεντρικό θέμα τη φύση. Η διαφοροποίηση αυτή σαφώς βοηθά στην αύξηση των επισκεπτών, που «ψάχνουν» μια διαφορετική εμπειρία για τη διαμονή τους στην πόλη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή