Παναγιώτης Δημητρίου, αποκλειστικός αντιπρόσωπος Singapore Airlines-Scoot σε Ελλάδα, Κύπρο και Αλβανία

Παναγιώτης Δημητρίου, αποκλειστικός αντιπρόσωπος Singapore Airlines-Scoot σε Ελλάδα, Κύπρο και Αλβανία

2' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τα πιο έμπειρα στελέχη αεροπορικών εταιρειών στην Ελλάδα, με μια διαδρομή 40 ετών, εκ των οποίων τα 19 ως διευθυντής πωλήσεων της Singapore Airlines, ο Παναγιώτης Δημητρίου ήπιε το «πικρό ποτήρι» της αποχώρησης του αερομεταφορέα από τη χώρα μας το 2012, αλλά δεν το έβαλε κάτω. «Εδωσα προσωπική μάχη για να επαναφέρει η Singapore Airlines το δίκτυό της στην Αθήνα, διότι πιστεύω στη μοναδικότητα των υπηρεσιών και των προϊόντων της εταιρείας», λέει. Από το 2013 η SIA είναι και πάλι «εδώ», με τον κ. Δημητρίου να έχει περάσει από μια διαδικασία σκληρών εξετάσεων για να «κερδίσει» την αποκλειστική αντιπροσωπεία της.

Τι σας δίδαξε η εμπειρία;

Οτι οι αεροπορικές, όταν φεύγουν από κάποια αγορά, δεν επιστρέφουν ποτέ με το ίδιο μοντέλο λειτουργίας.

Πρακτικά, τι σημαίνει αυτό;

Από τον Ιούνιο του 2017 ο όμιλος Singapore εγκαινιάζει απευθείας πτήσεις Αθήνα- Σιγκαπούρη τέσσερις φορές την εβδομάδα (Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, Κυριακή) μέσω της θυγατρικής της Scoot, η οποία θεωρείται η καλύτερη αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους της Ασίας και του Ειρηνικού για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων. Τα δρομολόγια θα εκτελούνται με τα υπερσύγχρονα Boeing 787-800 Dreamliner και θα αλλάξουν τα δεδομένα της εμπειρίας μιας long-haul πτήσης.

Είναι σημαντικός ο κύκλος εργασιών που δημιουργεί έστω και μια μακρινή πτήση προς Αθήνα;

Πέρα από τις θέσεις εργασίας, τα καύσιμα, τη φιλοξενία πληρωμάτων, τα έσοδα για το αεροδρόμιο κ.λπ., το σημαντικότερο κέρδος είναι οι τουρίστες που φέρνει στη χώρα, οι οποίοι υπολογίζεται πως θα ξεπερνούν τα 1.000 άτομα την εβδομάδα.

Ανέκαθεν η γραμμή Ελλάδα-Αυστραλία ήταν σημαντική για τη Singapore λόγω των Ελλήνων της Διασποράς. Διατηρεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα η εταιρεία έναντι του ανταγωνισμού στη συγκεκριμένη αγορά;

Η Singapore Airlines είναι σταθερή επιλογή των ταξιδιωτών, πρωτίστως λόγω των υψηλών υπηρεσιών και προϊόντων καμπίνας, τα οποία θεωρούνται σημαντικά για τα πολύωρα ταξίδια. Σημαντικό πλεονέκτημα είναι και το Changi, το Διεθνές Αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης, το οποίο, πέραν του ότι είναι υπερσύγχρονο και προσιτό, επιχορηγεί τη διέλευση των επιβατών με δωρεάν κουπόνια για αγορές στα Duty-free απλώς με την επίδειξη της κάρτας επιβίβασης. Σε αυτά πρέπει να προσθέσουμε και το πρόγραμμα Singapore Stopover Holiday, ένα ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν για τους επιβάτες που επιλέγουν να διανυκτερεύσουν στη Σιγκαπούρη πριν πετάξουν για τον τελικό προορισμό τους.

Ποια νέα προϊόντα εισάγει η εταιρεία για να ενισχύσει την πληρότητα των πτήσεών της;

Οι στόχοι της Singapore Airlines για το 2017 θα ενισχυθούν από την έλευση των Airbus A350 και βεβαίως από την αύξηση των πτήσεων από Μιλάνο, Ρώμη, Ζυρίχη, Φρανκφούρτη, Μόναχο και Κωνσταντινούπολη. Η αύξηση αυτή είναι σημαντική, γιατί έτσι θα εξυπηρετούνται ακόμα καλύτερα οι επιβάτες από Ελλάδα που επιθυμούν να ταξιδέψουν σε Ασία και Αυστραλία με τη Singapore Airlines: αρχικά θα πετούν με τις αεροπορικές εταιρείες της Star Alliance προς τον κοντινότερο ευρωπαϊκό προορισμό και από εκεί με αεροσκάφη της Singapore Airlines.

Τι διαφορετικό φέρνουν τα Α350 για τον ταξιδιώτη;

Μια βελτιωμένη εμπειρία πτήσης με χαρακτηριστικά όπως ψηλότερη οροφή, μεγαλύτερα παράθυρα, πιο άνετους χώρους και φωτισμό σχεδιασμένο για να μειώνει τις επιπτώσεις του jet lag.

Συνεχίζουν οι Ελληνες να ταξιδεύουν προς εξωτικούς προορισμούς;

Τελευταία παρατηρείται αυξημένη κίνηση, ιδιαίτερα από νεόνυμφους, καθώς με κόστος αντίστοιχο ενός «πακέτου» για Ευρώπη μπορούν να ταξιδέψουν σε κάποιον εξωτικό προορισμό. Αντίστοιχα έχει «ζεσταθεί» η κίνηση και για τους εισαγωγείς προς πόλεις της Ασίας, λόγω του αυξανόμενου εμπορίου από αυτές τις χώρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή