Γαλλία: Παραμένει φαβορί για το χρίσμα της κεντροδεξιάς ο Ζιπέ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

Γαλλία: Παραμένει φαβορί για το χρίσμα της κεντροδεξιάς ο Ζιπέ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραμένει φαβορί για το χρίσμα του κεντροδεξιού κόμματος των Γάλλων Ρεπουμπλικανών ο Αλέν Ζιπέ εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2017 στη Γαλλία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα Παρασκευή στη δημοσιότητα.

Η δημοσκόπηση του Odoxa για λογαριασμό του ραδιοφωνικού δικτύου France Info αναφέρει ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας θα επικρατήσει με ποσοστό 36% των ψήφων στον πρώτο γύρο των προκριματικών εκλογών την 20η Νοεμβρίου, αν και το ποσοστό που συγκεντρώνει καταγράφει πτώση 7% σε σύγκριση με έναν μήνα πριν.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση συγκεντρώνοντας ποσοστό 26%. Η δημοτικότητά του παραμένει αμετάβλητη σε σύγκριση με έναν μήνα πριν, ενώ το ποσοστό του Φρανσουά Φιγιόν, επίσης πρώην πρωθυπουργού της χώρας, αυξήθηκε κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες και βρίσκεται πλέον στο 20%.

Ο νικητής των προκριματικών εκλογών έχει πιθανότητες να επικρατήσει στις προεδρικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2017 δεδομένης της χαμηλής δημοτικότητας του Σοσιαλιστή προέδρου Φρανσουά Ολάντ και το διχασμό που επικρατεί μεταξύ των υποψηφίων της Αριστεράς.

Οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν ότι η ηγέτις του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν θα περάσει στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

Η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ έχει οδήγησει εξέχοντες Γάλλους πολιτικούς στο να προειδοποιούν για πιθανή νίκη του ξενοφοβικού, ευρωσκεπτικιστικού κόμματος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή