Μετοχές που ξεχώρισαν

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Fourlis

7 τα καταστήματα ΙΚΕΑ

Σε αξιοπρεπή επίπεδα κινήθηκε η εμπορευσιμότητα της μετοχής της Fourlis αυτή την εβδομάδα. Ειδικότερα άλλαξαν χέρια περισσότερες από 400.000 μετοχές, ενώ ο τίτλος σε εβδομαδιαία βάση υπέστη βαριές απώλειες σε ποσοστό 12,77%. Σήμερα, ο όμιλος Fourlis λειτουργεί συνολικά επτά καταστήματα ΙΚΕΑ, πέντε από αυτά στην Ελλάδα, ένα στην Κύπρο και ένα στη Βουλγαρία. Επίσης λειτουργούν έξι σημεία παραγγελιοληψίας προϊόντων ΙΚΕΑ σε Ρόδο, Πάτρα, Χανιά, Ηράκλειο, Κομοτηνή και στην πόλη Βάρνα της Βουλγαρίας.

Σαράντης

Ενίσχυση πωλήσεων

Από τις 28 Νοεμβρίου 2016 η μετοχή της Σαράντης προβιβάζεται στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25, αντικαθιστώντας τη μετοχή της ΕΥΔΑΠ. Στη διάρκεια της εβδομάδας, ο τίτλος της εισηγμένης κατέγραψε συνολικά κέρδη 4,5% και αναρριχήθηκε στα 10,130 ευρώ (κλείσιμο 10/11/2016). Σημαντική ανάπτυξη επέδειξαν τόσο η Ελλάδα όσο και οι ξένες χώρες του ομίλου στο 9μηνο. Η Ελλάδα παρουσίασε αξιοσημείωτη άνοδο πωλήσεων της τάξης του 16,88%, στα 89,88 εκατ. Οι χώρες του εξωτερικού σημείωσαν άνοδο 21,72%, στα 150,04 εκατ.

Λεβεντέρης

Συνεχίζει με εμπορία

Σε φθίνουσα πορεία παρέμεινε και αυτή την εβδομάδα η μετοχή της συρματουργίας Λεβεντέρης. Το αποτέλεσμα ήταν με μηδενική σχεδόν εμπορευσιμότητα η μετοχή να υποχωρήσει σε ποσοστό 8,4%. Να υπενθυμίσουμε ότι στις 27 Ιουλίου η διοίκηση της εταιρείας προχώρησε στο κλείσιμο του εργοστασίου της στην Α΄ Βιομηχανική Περιοχή Βόλου. Πλέον η εισηγμένη συνεχίζει τη δραστηριότητά της στον τομέα της εμπορίας και θα εξυπηρετεί τους πελάτες της, με την προμήθεια προϊόντων από συνεργάτες προμηθευτές και με τα υπάρχοντα αποθέματα.

Αεροπορία Αιγαίου

Αύξηση κερδών 11%

Ανοδική πορεία σημείωσε η μετοχή της Αεροπορίας Αιγαίου τη δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου, καταγράφοντας συνολικά κέρδη 5,05%. Ο αεροπορικός όμιλος βελτίωσε σημαντικά τις επιδόσεις του το γ΄ τρίμηνο (Ιούλιος – Σεπτέμβριος) 2016, που είναι και εποχικά το πιο ισχυρό τρίμηνο της χρονιάς λόγω της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου. Ειδικότερα παρουσίασε 7% αύξηση στα ενοποιημένα έσοδα σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015, που ανήλθαν σε 416,3 εκατ., ενώ τα καθαρά κέρδη μετά φόρους βελτιώθηκαν κατά 11% και ανήλθαν σε 74,9 εκατ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή