Μηνύματα SOS από τα ίδια τα λεωφορεία

Μηνύματα SOS από τα ίδια τα λεωφορεία

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βλάβη εν κινήσει υπέστη λεωφορείο των ΟΣΥ χθες το πρωί, ημέρα κατά την οποία ο υπουργός Υποδομών Χρ. Σπίρτζης επέλεξε να εξαγγείλει την ενίσχυση του στόλου της εταιρείας με 500 νέα οχήματα, με πόρους από το ΕΣΠΑ. Το χθεσινό περιστατικό ήρθε απλώς να επιβεβαιώσει την τραγική κατάσταση του στόλου των ΟΣΥ, την αδυναμία της εταιρείας να προμηθευτεί ανταλλακτικά, ενώ θα μπορούσε να αποβεί ιδιαίτερα επικίνδυνο εάν το όχημα μετέφερε εκείνη την ώρα επιβάτες. Συγκεκριμένα χθες το πρωί κατά τις 8.30 λεωφορείο που θα πραγματοποιούσε δρομολόγιο μεταξύ «Εθν. Αμυνας» και «Δουκ. Πλακεντίας» έβγαζε καπνούς στο πίσω μέρος ενώ κινούνταν επί της λεωφόρου Μεσογείων 251 στο ύψος του Νέου Ψυχικού. Το ευτύχημα ήταν ότι το λεωφορείο δεν είχε επιβάτες, καθώς ο οδηγός κατευθυνόταν προς τον σταθμό Εθν. Αμυνα από όπου θα ξεκινούσε το δρομολόγιό του. Ακινητοποίησε αμέσως το όχημα στην άκρη του δρόμου, έσβησε τους καπνούς που έβγαιναν από τις πίσω ρόδες και κάλεσε την Πυροσβεστική. Η κατάσταση τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, καθώς ο σπινθήρας, που ήταν η πηγή του καπνού, έσβησε άμεσα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η βλάβη προκλήθηκε από το πίσω εσωτερικό ελαστικό του οχήματος, το οποίο έσκασε εν κινήσει. Στη συνέχεια το σύστημα πέδησης μη μπορώντας να ακουμπήσει πάνω στο λάστιχο, λόγω της τριβής σε μεταλλικά τμήματα της ρόδας, ανέβασε θερμοκρασία και έτσι το λεωφορείο γέμισε καπνό. Το συμβάν μπορεί να έληξε γρήγορα, χωρίς να κινδυνεύσει κανείς, ωστόσο έρχεται να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες των τεχνικών και εργαζομένων στις ΟΣΥ ότι η εταιρεία δεν διαθέτει ανταλλακτικά. Μάλιστα επισημαίνουν ότι πάνω από το 50% των ελαστικών των λεωφορείων και τρόλεϊ είναι ληγμένα με αποτέλεσμα να αντικαθίστανται από ελαστικά ακινητοποιημένων λεωφορείων, το οποία βρίσκονται στα αμαξοστάσια και δεν μπορούν να επιδιορθωθούν. Πρόκειται όμως επίσης για φθαρμένα ελαστικά με τους κινδύνους που απορρέουν από τη χρήση τους. Μιλώντας στη Βουλή ο κ. Σπίρτζης υποστήριξε ότι «όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση βρήκαμε 2.387 λεωφορεία και περίπου τα 870 ήταν χαλασμένα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή