Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια στη Γαλλία

Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια στη Γαλλία

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ποσό των 43 εκατ. ευρώ σκοπεύει να δαπανήσει η Γαλλία για να περιφρουρήσει την ασφάλεια στη χώρα και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των τουριστών, που έχει πληγεί από τις αλλεπάλληλες τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα.

Σύμφωνα με έγγραφο εργασίας της κυβέρνησης Βαλς, που διέρρευσε στον ξένο Τύπο, στα σχέδια του Γάλλου πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς (φωτ.) είναι να ενισχύσει την αστυνόμευση στους σημαντικότερους χώρους έλξης τουριστών. Ανάμεσά τους είναι το Λούβρο, τουριστικές περιοχές και οι αμαξοστοιχίες που συνδέουν τη Γαλλία με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

Μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση Βαλς σχεδιάζει να εγκαταστήσει κάμερες παρακολούθησης σε περιοχές όπου έχουν καταγραφεί κρούσματα κλοπής κατά τουριστών. Θα διαθέσει 4 εκατ. ευρώ για να ενισχύσει την αστυνόμευση σε χώρους συναυλιών, σε θέατρα και, γενικότερα, όπου υπάρχουν αξιοθέατα που τραβούν την προσοχή των τουριστών.

Πρόθεση της γαλλικής κυβέρνησης είναι να αναζωογονήσει τον τουρισμό, που έχει μειωθεί 8,1% από τον Ιανουάριο, σχεδόν ένα χρόνο μετά τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Τη μεγαλύτερη πτώση, συγκεκριμένα κατά 39%, κατέγραψαν οι αφίξεις από την Ιαπωνία, ενώ από την Κίνα μειώθηκαν κατά 23%. Αμερικανοί και Βρετανοί δεν επηρεάστηκαν από τις τρομοκρατικές επιθέσεις – οι αφίξεις τουριστών από αυτές τις χώρες μειώθηκαν μόλις 4%.

Τον Νοέμβριο του 2015, οπαδοί του Ισλαμικού Κράτους προχώρησαν σε συντονισμένες επιθέσεις στο κέντρο και στην περιφέρεια του Παρισιού, με συνέπεια τον θάνατο 130 ανθρώπων.

Στις 14 Ιουλίου έχασαν τη ζωή τους 86 άτομα, όταν μέλος τρομοκρατικής οργάνωσης οδήγησε φορτηγό εναντίον συγκεντρωμένου πλήθους, με αποτέλεσμα να ακυρωθούν πολλές πτήσεις για Κυανή Ακτή. Υπό κανονικές συνθήκες, η Γαλλία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων από το εξωτερικό, αλλά υπολείπεται σε τουριστικά έσοδα εν συγκρίσει με τις ΗΠΑ και την Ισπανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή