Δαβαράκης καλεί Παππά…

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια όσα λέει ο Αρης Δαβαράκης για τη δημιουργία του σάιτ portal.gr και τη χρηματοδότησή του από το «γραφείο του Ν. Παππά» με 1.500 ευρώ μηνιαίως. Το ποσό μού φαίνεται αστείο για να αναλάβεις εργολαβία τον ΣΥΡΙΖΑ δωρίζοντας κυρίως το όνομά σου και την επιρροή που ασκείς σε έναν εναλλακτικό καλτ πληθυσμό, που δεν έχει βεβαίως καμία σχέση με το κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης και τις πρακτικές του. Επειδή όμως ο Αρης Δαβαράκης είναι ένα ον απολίτικο κι επειδή είχε γοητευτεί κατά δήλωσή του από τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίον συναναστράφηκε πριν εκλεγεί πρωθυπουργός, μπορώ να ερμηνεύσω το γεγονός.

Για όσους δεν έχετε πληροφορηθεί τι συνέβη, θυμίζω ότι, σύμφωνα πάντα με τη συνέντευξη του γνωστού στιχουργού και συγγραφέα στη LIFO, την ιδέα για ένα σάιτ που θα στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ είχε ο Χρ. Βερναρδάκης, έγινε η συνάντηση με Αλ. Τσίπρα και Ν. Παππά, συμφωνήθηκαν τα ελάχιστα χρήματα που θα έμπαιναν σε τραπεζικό λογαριασμό και το εγχείρημα ξεκίνησε. «Επαιρνα 1.000 ευρώ εγώ και 500 ο συνεργάτης μου», λέει στη συνέντευξή του ο κ. Δαβαράκης. «Οι υπόλοιποι έγραφαν αμισθί. Δούλευα δέκα ώρες την ημέρα, το έκανα με ευθύνη και χαρά γιατί ήθελα να ξεμπερδέψουμε με το παλιό πολιτικό σκηνικό. Αργησα, αλλά τελικώς κατάλαβα ότι ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του ανήκουν σε αυτό το παλιό πολιτικό σκηνικό». Η μεγαλοφυής ιδέα εκμετάλλευσης του Αρη Δαβαράκη κατέρρευσε, όταν ο στιχουργός ανακοίνωσε ότι θα ψηφίσει «Ναι» στο διαβόητο δημοψήφισμα. Δεν τον πήραν τηλέφωνο, δεν παραπονέθηκαν, δεν του μίλησε κανείς, απλώς έκοψαν τα λεφτά! Να σας πω την αλήθεια, αυτή η μοχθηρή, αυταρχική, ολοκληρωτικής καταγωγής μεθόδευση με έπεισε τελικώς ότι η διήγηση του Δαβαραάκη είναι μεν ανατριχιαστική για τα δημοκρατικά μας δεδομένα, αλλά είναι αληθινή. Αυτή είναι η αντίληψη της κυβερνώσας αριστεράς για την ενημέρωση, αντίληψη προπαγάνδας: χρηματοδοτούμε οπαδούς να διαδίδουν τον λόγο μας και αν παραστρατήσουν, τους εξαφανίζουμε. Σε μια κανονική χώρα, με κανονική κυβέρνηση, οι κύριοι Παππάς και Βερναρδάκης ή θα διέψευδαν τον Αρη Δαβαράκη ή θα είχαν ήδη παραιτηθεί. Πρόκειται για πολιτικό σκάνδαλο, που πλήττει την ηθική υπόσταση της κυβέρνησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή