OMEGA – To Moonwatch αποκτά τη δική του Σελήνη

OMEGA – To Moonwatch αποκτά τη δική του Σελήνη

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το OMEGA Speedmaster Master Chronometer Chronograph Moonphase ήταν από τα ομορφότερα και πιο πολυσυζητημένα μοντέλα της φετινής χρονιάς, από την στιγμή που έκανε πρεμιέρα στην Έκθεση της Βασιλείας. Και είναι λογικό. To ρολόι που πάτησε στο Φεγγάρι απέκτησε επιτέλους ένδειξη φάσεων της Σελήνης, εξαιρετικής ακρίβειας, η οποία είναι μάλιστα τόσο ρεαλιστική, σαν φωτογραφία υψηλής ανάλυσης της NASA! Η λεπτομέρεια φθάνει σε τέτοιο βαθμό που μια πιο προσεκτική ματιά αποκαλύπτει το αποτύπωμα ενός αστροναύτη.

 

OMEGA – To Moonwatch αποκτά τη δική του Σελήνη-1

 

Ο σεληνιακός μήνας διαρκεί λίγο περισσότερο από 29,5 ημέρες. Είναι προφανές ότι είναι πολύ δύσκολο για ένα συνηθισμένο γρανάζι μηχανισμού να μετρήσει ένα τέτοιο χρονικό διάστημα, ωστόσο το Moonphase της OMEGA στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Ο υψηλής ακριβείας μηχανισμός του χρειάζεται διόρθωση μετά από 10 χρόνια και το μόνο που απαιτείται είναι μερικές στροφές της κορόνας.

 

OMEGA – To Moonwatch αποκτά τη δική του Σελήνη-2

Εγγυημένα στεγανή μέχρι τα 100 μ. βάθος, η ατσάλινη κάσα του έχει διάμετρο 44,25 mm, πάχος 16,85 mm και φέρει μπλε στεφάνη με κεραμικό δακτύλιο και ταχυμετρική κλίμακα από Liquidmetal®. Σαν εντυπωσιακό κάδρο, η στεφάνη περιβάλλει ένα ιριδίζον μπλε καντράν με δύο συμμετρικούς μετρητές: οι ώρες και τα λεπτά του χρονογράφου βρίσκονται στο 3, τα μικρά δευτερόλεπτα και η ημερομηνία στο 9.

OMEGA – To Moonwatch αποκτά τη δική του Σελήνη-3

Εκτός από την άψογη αισθητική του εικόνα, ο νέος χρονογράφος Speedmaster διαθέτει την υψηλού επιπέδου πιστοποίηση Master Chronometer από το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Μετρολογίας (METAS). Αυτό σημαίνει ότι ο αυτόματος μηχανισμός του, ο OMEGA Co-Axial Master Chronometer Calibre 9904, με 368 εξαρτήματα, column-wheel, ελατήριο από πυρίτιο Si14 και 60 ώρες power reserve, παραμένει απολύτως ακριβής και λειτουργικός ακόμη και σε μαγνητικά πεδία 15.000 gauss!

Την άψογη εμφάνιση του ρολογιού ολοκληρώνει ένα φίνο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα, φυσικά και αυτό σε μπλε χρώμα.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Αποκλειστικός αντιπρόσωπος: Swatch Group Greece (τηλ.: 210-9565656)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή