Ο Ρούμεν Ράντεφ νικητής των προεδρικών εκλογών στη Βουλγαρία

Ο Ρούμεν Ράντεφ νικητής των προεδρικών εκλογών στη Βουλγαρία

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρούμεν Ράντεφ, υποψήφιος της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης, ένα πρόσωπο που θεωρείται φίλα προσκείμενο στη Μόσχα, νίκησε στις προεδρικές εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στη Βουλγαρία, σύμφωνα με τα επίσημα εκλογικά αποτελέσματα.

Ο Ράντεφ κερδίζει ποσοστό 59,4% των ψήφων έναντι ποσοστού 36,2% της Τσέτσκα Τσάτσεβα, που ήταν υποψήφια του κυβερνώντος κόμματος, με το καταμετρημένο ποσοστό ψήφων να φτάνει στο 99,3% των εκλογικών τμημάτων.

Το εκλογικό αποτέλεσμα ανταποκρίνεται στις προβλέψεις των δημοσκοπήσεων και σημαίνει ότι ο Ράντεφ θα αναλάβει καθήκοντα προέδρου με πενταετή θητεία, στις 22 Ιανουαρίου του 2017.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ ανακοίνωσε ότι παραιτείται, όπως ακριβώς είχε προαναγγείλει, μετά την ήττα της υποψηφίας του κεντροδεξιού κυβερνώντος κόμματος στις προεδρικές εκλογές. Η κατάρρευση της κυβέρνησης μειοψηφίας του Μπορίσοφ ενδέχεται να οδηγήσει σε μήνες πολιτικής αστάθειας και πιθανόν την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών την Άνοιξη του 2017. «Αύριο ή μεθαύριο, την πρώτη εργάσιμη ημέρα του κοινοβουλίου, θα υποβάλω την παραίτησή μου», είπε ο Μπορίσοφ σε δημοσιογράφους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή