ΜΕ ΤΗΝ «Κ»

«Itadakimasu, από την Ιαπωνία!»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Itadakimasu, από την Ιαπωνία!»

Ιαπωνική κουζίνα δεν είναι μόνο το σούσι! Στο 9ο βιβλίο της σειράς μαθαίνουμε τα μυστικά της πιο comfort κουζίνας της Απω Ανατολής. Εξαιρετικές σούπες-γεύματα, πιτάκια, noodles, γρήγορες λιχουδιές για να συνοδεύσουμε το ρύζι, αλλά και δεκάδες τρόποι να φτιάξουμε αέρινα, τραγανά τηγανητά. Λαχανικά, θαλασσινά, κρεατικά, πουλερικά απογειώνονται με τα ιδιαίτερα ιαπωνικά αρτύματα που πλέον βρίσκουμε και σε μεγάλα σούπερ μάρκετ. Επίσης, το σούσι γίνεται παιχνιδάκι: βήμα-βήμα απλές συνταγές που μπορούμε όλοι να φτιάξουμε στο σπίτι. 

Αυτή την Κυριακή με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Πάρτε μια «γεύση» από τις συνταγές που θα βρείτε στο βιβλίο:

Ράμεν σόγιου (σούπα με χοιρινό, νουντλς και αυγά)

Στην Ιαπωνία, το ράμεν είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια νόστιμη σούπα με νουντλς, κρέας και αυγό – είναι σχεδόν εμμονή.

 



Γαριδοπιτάκια μυρωδάτα

Ψιλοκομμένες γαρίδες μαζί με λάχανο και μανιτάρια περιέχουν αυτά τα νόστιμα γκιόζα.
 


 

Σούπα από το Σαπόρο με κάρι
Φαίνεται ότι (και) στην Ιαπωνία οι πάντες λατρεύουν το κάρι. Εδώ και αρκετά χρόνια είναι από τα δημοφιλέστερα εδέσματα σε μαθητικές καντίνες, εστιατόρια και σπιτικές κουζίνες από τη μια άκρη του ιαπωνικού αρχιπελάγους έως την άλλη.
 


 

Κλασικό τονκάτσου (χοιρινό σνίτσελ)
Το ιαπωνικό σνίτσελ λέγεται τονκάτσου (tonkatsu) και σερβίρεται με ψιλοκομμένο λάχανο και καυτερή σάλτσα.

 


Φτερούγες κοτόπουλου α λα Ναγκόγια

Τα πιο αέρινα τηγανητά στον κόσμο είναι εφεύρεση γιαπωνέζικη.

 


Τηγανίτες α λα Οσάκα
Ξεχάστε ό,τι ξέρατε για τις τηγανίτες μέχρι τώρα (το γάλα, το βούτυρο, τα φρούτα και τα σιρόπια), γιατί στην Ιαπωνία η τηγανίτα είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία – αλμυρή, χορταστική και νόστιμη, ψημένη στο τηγάνι με… «τα πάντα».
 



Ρύζι με τηγανητό χοιρινό, αυγό και λαχανικά
Με τι συνδυάζουν οι Ιάπωνες ένα μπολ με λευκό αχνιστό ρύζι; Το donburi είναι το απόλυτο πιάτο για τους πολυάσχολους: πρόκειται για ένα µπολ µε ρύζι, πάνω στο οποίο τοποθετούνται ωµά, παστά ή ελαφροµαγειρεµένα υλικά. 

 


Νουντλς με πάπια σε ζεστό ζωμό

Δημοφιλές προϊόν της ιαπωνικής μαγειρικής, τα νουντλς δεν χρησιμοποιούνται μόνο στα ράμεν, αλλά και σε ζουμερά, «σαλτσώδη» φαγητά, όπως αυτό.

 



Σούσι

Βήμα-βήμα πώς τυλίγουμε τα maki sushi, αλλά και εύκολες συνταγές, χωρίς ωμό ψάρι, για να τα απολαύσουμε.

 

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ