Βαγγέλης Δαχτυλίδης, Managing Director των Μyconian Collection

Βαγγέλης Δαχτυλίδης, Managing Director των Μyconian Collection

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα Μyconian Collection είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 1979 και σήμερα αποτελείται από 9 πολυτελή ξενοδοχεία στην παραλία της Ελιάς, στον Πλατύ Γιαλό και στη Χώρα. Το καθένα έχει τον δικό του χαρακτήρα και κατά περίπτωση ανήκουν στις διεθνείς αλυσίδες Relais & Chateaux, Leading Hotels of the World και Design Hotels. Περιλαμβάνουν thalasso spa centers, gourmet εστιατόρια, εκπληκτικές εγκαταστάσεις συνεδριάσεων και πολυτελείς χώρους για γαμήλιες τελετές.

Βαγγέλης Δαχτυλίδης, Managing Director των Μyconian Collection-1

Ποια είναι η φιλοσοφία των ξενοδοχείων σας;

Η οικογενειακή μας επιχείρηση βασίζεται σε μια μοναδική σύνθεση πολιτιστικής κληρονομιάς, πίστης και συναισθήματος. Πηγή έμπνευσης υπήρξαν οι γονείς μας με το παράδειγμα τους – l’éducation silencieuse, όπως λένε οι Γάλλοι. Είμαστε μεταξύ μας οι πιο ειλικρινείς κριτικοί και οι πιο πιστοί σύμμαχοι. Εξισορροπούμε τις ρεαλιστικές απαιτήσεις μιας ανταγωνιστικής επιχείρησης με πιο βαθιά συναισθήματα και προγραμματίζουμε όχι μόνο για το επόμενο οικονομικό έτος, αλλά και για την επόμενη γενιά.

Γιατί επιλέγετε να εντάσσετε τις μονάδες σας σε διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες;

Οι επισκέπτες μας είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί και προέρχονται από όλο τον πλανήτη. Ανταποκρινόμαστε στο ότι όλο και περισσότερος κόσμος επιλέγει διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες για τη διαμονή του για διάφορους λόγους, όπως είναι η ασφάλεια, το value for money, αλλά και η πολυτέλεια.

Πόσο ανταγωνιστική είναι η αγορά της Μυκόνου και ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των ξενοδοχείων σας;

Είναι αρκούντως ανταγωνιστική. Η υψηλή φιλοξενία αποτελεί συνεχή πρόκληση. Μία από αυτές είναι η διατήρηση του ρομαντισμού σε μια σοβαρή, πολύχρονη και βαθιά σχέση. Εδώ ακριβώς βρίσκεται το μυστικό: η πραγματική πολυτέλεια είναι ένα συναίσθημα που δεν μεταφέρεται μόνο μέσω της αποκλειστικότητας, της ακρίβειας και της αισθητικής. Χρειάζεται πρωτίστως την αυθεντικότητα, που δεν κουράζει και αφήνει ανεξίτηλες εντυπώσεις.

Η Μύκονος θεωρείται ώριμος τουριστικός προορισμός που ανεβάζει συνεχώς τον διεθνή πήχη της φιλοξενίας. Τι κινήσεις κάνετε για να ικανοποιείτε τις υψηλές απαιτήσεις του κοινού;

Ακολουθούμε πιστά τη ζήτηση και τις απαιτήσεις του κοινού και φροντίζουμε να γίνονται οι απαραίτητες ανακαινίσεις και επισκευές κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Ταξιδεύουμε σε όλο τον κόσμο και παρακολουθούμε τις εξελίξεις στην τουριστική βιομηχανία, αναβαθμίζοντας κάθε χρόνο το design των ξενοδοχείων με μοναδικά αντικείμενα που κάνουν τους χώρους μας ξεχωριστούς. Από την άλλη πλευρά, η προσωπική επαφή με τους πελάτες μας και η προσοχή στη λεπτομέρεια μας ξεχωρίζουν και μας εξασφαλίζουν πιστή πελατεία και άριστη φήμη από στόμα σε στόμα. Αποτέλεσμα είναι το ανθρώπινο δυναμικό μας να εμπνέεται από αυτό το πνεύμα, παρέχοντας τις καλύτερες υπηρεσίες στους επισκέπτες μας, κι εμείς βέβαια από την πλευρά μας καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επαγγελματική και προσωπική ανάπτυξη των συνεργατών μας.

Υπάρχουν φωνές στον τουριστικό κλάδο που μιλάνε για τον κορεσμό του προορισμού από άποψη ξενοδοχειακών υποδομών και τον κίνδυνο αλλοίωσης του φυσικού τοπίου. Ποια είναι η γνώμη σας;

«Αντέχει» το νησί αύξηση των επισκεπτών; Κάθε είδους εκβιομηχάνιση συνιστά κίνδυνο για το φυσικό τοπίο και δυστυχώς στις μέρες μας αυτό το φαινόμενο ολοένα και αυξάνεται. Ωστόσο, το πλήθος των επισκεπτών της Μυκόνου παραμένει σταθερό και πιστό μέσα στον χρόνο, παρόλο που το νησί έχει αναχθεί σε παγκοσμίου εμβέλειας προορισμό. Η φιλοσοφία μας και η καθημερινή επιχειρησιακή προσέγγιση αντανακλούν την αφοσίωσή μας στο νησί, μέσω πρωτοβουλιών για την προστασία του περιβάλλοντος και τη στήριξη των τοπικών κοινοτήτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή