ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κρεατόσουπα με αστράκι και ρίγανη

ΝΕΝΑ ΙΣΜΥΡΝΟΓΛΟΥ

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Σούπες, Μοσχάρι, Ζυμαρικά / Ρύζι, Κυρίως Πιάτο, Συνταγές, Λαχανικά, Χόρτα

Προετοιμασία: 15΄ Μαγείρεμα: 1 ώρα + 50΄

Υλικά (για 4 άτομα)
  • 1 κιλό μοσχάρι (ψαχνό), κατά προτίμηση σπάλα, σε κύβους 3 εκ.
  • 2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και ελαφρώς κοπανισμένες
  • 1½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • 200 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στο μπλέντερ
  • 150 γρ. αστράκι ή πεπονάκι ή άλλο μικρόσχημο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
  • 1 μάτσο καυκαλήθρες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4 - 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο, την ντομάτα, τη ρίγανη και αλατοπίπερο και αχνίζουμε τα υλικά για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Προσθέτουμε 2½ λίτρα νερό και, μόλις κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Ρίχνουμε το αστράκι και τις καυκαλήθρες, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 5 - 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και να χυλώσει η σούπα.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ