Κρεατόσουπα με αστράκι και ρίγανη

Κρεατόσουπα με αστράκι και ρίγανη

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία: 15΄ Μαγείρεμα: 1 ώρα + 50΄

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 κιλό μοσχάρι (ψαχνό), κατά προτίμηση σπάλα, σε κύβους 3 εκ.
  • 2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και ελαφρώς κοπανισμένες
  • 1½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
  • 200 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στο μπλέντερ
  • 150 γρ. αστράκι ή πεπονάκι ή άλλο μικρόσχημο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
  • 1 μάτσο καυκαλήθρες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο, την ντομάτα, τη ρίγανη και αλατοπίπερο και αχνίζουμε τα υλικά για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Προσθέτουμε 2½ λίτρα νερό και, μόλις κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Ρίχνουμε το αστράκι και τις καυκαλήθρες, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 5 – 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και να χυλώσει η σούπα.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή