Προετοιμασία: 15΄ Μαγείρεμα: 1 ώρα + 50΄
Υλικά (για 4 άτομα)
- 1 κιλό μοσχάρι (ψαχνό), κατά προτίμηση σπάλα, σε κύβους 3 εκ.
- 2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και ελαφρώς κοπανισμένες
- 1½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
- 200 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στο μπλέντερ
- 150 γρ. αστράκι ή πεπονάκι ή άλλο μικρόσχημο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
- 1 μάτσο καυκαλήθρες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Προσθέτουμε το σκόρδο, την ντομάτα, τη ρίγανη και αλατοπίπερο και αχνίζουμε τα υλικά για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Προσθέτουμε 2½ λίτρα νερό και, μόλις κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
Ρίχνουμε το αστράκι και τις καυκαλήθρες, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 5 – 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και να χυλώσει η σούπα.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr