Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Α.Τ. Πατησίων

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στο Α.Τ. Πατησίων

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κείμενο ανάληψης ευθύνης για την καταδρομική επίθεση στο Α.Τ. Πατησίων, το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου, αναρτήθηκε στο Athens Indymedia.

Φέρει υπογραφή «αναρχικοί/αναρχικές» και όπως προκύπτει από το περιεχόμενό του, η επίθεση έγινε ως «αντίποινα» στον καταγγελλόμενο βασανισμό του 29χρονου Αλβανού Pellumb Marnikollaj, αρχές Αυγούστου από αστυνομικούς του εν λόγω τμήματος.

«Το Σάββατο 12 Νοέμβρη στις 2 το μεσημέρι πάνω από 60 σύντροφοι και συντρόφισσες, επιτεθήκαμε με πέτρες και μπογιές, στην πρόσοψη, το φυλάκιο και συμβατικά οχήματα του Α.Τ. Πατησίων» επισημαίνεται στο κείμενο ανάληψης ευθύνης. Αναφορικά με το κίνητρο της επίθεσης στην προκήρυξη αναφέρονται τα ακόλουθα:

«Στις 3 Αυγούστου 2016, ο Pellumb Marnikollaj, παρουσιάζεται στο Α. Τ. Πατησίων όπως κάνει τους τελευταίους μήνες, λόγω περιοριστικών όρων που του έχουν επιβληθεί μετά την αποφυλάκισή του. Μια τυπική διαδικασία που θα έπρεπε να ισοδυναμεί με μια υπογραφεί και τίποτα περισσότερο. Οκτώ ημέρες μετά, συγγενικό του πρόσωπο, με τη βοήθεια δικηγόρου, καταφέρνει να εντοπίσει τη σωρό του 29χρονου, αλβανικής καταγωγής, λίγο πριν ταφεί ως “αγνώστων στοιχείων”. Το σώμα του Ρ.Μ. μεταφέρθηκε στη γενέτειρά του, όπου η ιατροδικαστική έρευνα έδειξε ξεκάθαρα βασανισμούς και βιαιοπραγίες. Η ΕΛ.ΑΣ. Διέταξε ΕΔΕ -ως συνήθως- διαρρέοντας ταυτόχρονα ότι το θύμα πήδηξε μόνο του από τον 2ο όροφο του Α.Τ. προσπαθώντας να αποδράσει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή