Μέρκελ: «Εξαιρετικό υποψήφιο» για τη θέση του προέδρου χαρακτηρίζει τον ΥΠΕΞ Στάινμαϊερ

Μέρκελ: «Εξαιρετικό υποψήφιο» για τη θέση του προέδρου χαρακτηρίζει τον ΥΠΕΞ Στάινμαϊερ

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαϊερ, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) είναι έξοχος υποψήφιος για τη θέση του προέδρου της χώρας, μετά τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν νωρίτερα το κόμμα της, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) και το αδελφό κόμμα της Βαυαρίας, η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) να στηρίξουν τον επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας για το αξίωμα αυτό.

«Σε μια εποχή που υπάρχει αναβρασμός και αστάθεια στον κόσμο, το να στέλνουμε ένα μήνυμα σταθερότητας –με την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Στάινμαϊερ από τους συντηρητικούς– είναι κατά την άποψή μου σωστό και σημαντικό», δήλωσε η καγκελάριος.

Το κόμμα της Μέρκελ, όπως αναφέρει το ΑΠΕ -ΜΠΕ, ήλπιζε να προωθήσει έναν δικό του υποψήφιο για τη θέση που θα μείνει κενή τον Μάρτιο, όταν αποσυρθεί ο νυν πρόεδρος Γιοάχιμ Γκάουκ, αλλά επέλεξε τελικά να στηρίξει τον Σοσιαλδημοκράτη Στάινμαϊερ για να αποφύγει μια μακρά διαμάχη με το SPD, τον εταίρο του στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή