Ο σύμβουλος του Ομπάμα, Αλεξ Γιαννούλιας από σήμερα στην Ελλάδα

Ο σύμβουλος του Ομπάμα, Αλεξ Γιαννούλιας από σήμερα στην Ελλάδα

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από σήμερα τα ξημερώματα βρίσκεται στην Ελλάδα, ο στενός συνεργάτης του προέδρου Ομπάμα για θέματα Οικονομίας, ως προπομπός της μεγάλης αποστολής που θα ακολουθήσει τον υψηλό προσκεκλημένο της χώρας μας που θα φτάσει αύριο στην Ελλάδα. Ο 40χρονος ελληνοαμερικανός, που έχει ζήσει στην Ελλάδα καθώς υπήρξε καλαθοσφαιριστής του Πανιωνίου, έχει διατελέσει Υπουργός Οικονομικών της πολιτείας του Ιλινόις – πάντα με το Δημοκρατικό Κόμμα των ΗΠΑ- ενώ είναι ένας εκ των συνεργατών του προέδρου των Η.Π.Α σε θέματα οικονομίας.

Λόγω της ελληνικής καταγωγής του και της γνώσης των ιδιαιτεροτήτων της χώρας, προσγειώθηκε ένα 24ωρο πιο νωρίς από τον Ομπάμα, ώστε να κάνει κάποιες από τις εθιμοτυπικές συναντήσεις και να συζητήσει για τις τελευταίες λεπτομέρειες εν όψει της επίσκεψης του Προέδρου.

Ο Αλεξ Γιαννούλιας διατηρεί στενές φιλικές σχέσεις με τον βουλευτή της Ν.Δ Βασίλη Κικίλια, καθώς υπήρξαν συμπαίκτες στον Πανιώνιο, με τον οποίο έχει πάντα συνάντηση όταν βρίσκεται στην Ελλάδα και αυτή η επίσκεψη δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση. Οι δύο συνομήλικοι πολιτικοί συζήτησαν για αρκετή ώρα στο κέντρο της Αθήνας, για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στις Η.Π.Α μετά την εκλογή Τραμπ αλλά και για την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου Ομπάμα.

Ο σύμβουλος του Ομπάμα, Αλεξ Γιαννούλιας από σήμερα στην Ελλάδα-1

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή