ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Γροθιές μεταξύ βουλευτών λόγω κατηγοριών για διασυνδέσεις με το Κρεμλίνο

REUTERS

Παλαιότερη συμπλοκή στο ουκρανικό κοινοβούλιο.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Άγριος καυγάς ξέσπασε στα έδρανα του ουκρανικού Κοινοβουλίου στο Κίεβο μεταξύ δύο Ουκρανών βουλευτών κατά τη διάρκεια συνεδρίασης ηγετικών στελεχών κομμάτων, καθώς ο ένας ηγέτης κατηγόρησε έναν άλλο ότι συνεργάζεται με το Κρεμλίνο απαιτώντας την φυλάκισή του.

Ο Όλεγκ Λιάσκο, ο ηγέτης του Ριζοσπαστικού Κόμματος, γρονθοκοπήθηκε από τον ηγέτη του Κόμματος της Αντιπολίτευσης Γιούρι Μπόικο, αφού τον κατηγόρησε ότι ταξίδεψε έως τη Μόσχα για να λάβει εντολές από την κυβέρνηση εκεί.

 

«Πρέπει να λαμβάνεις εντολές από τους πολίτες της χώρας σου, τους Ουκρανούς» είπε ο Λιάσκο.

«Παρεμπιπτόντως, θα ήθελα να ρωτήσω την SBU (Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας) γιατί επισκέφθηκαν την Μόσχα και δεν βρίσκονται ήδη στην φυλακή;» συμπλήρωσε ο ίδιος, προτού ο Μπόικο σηκωθεί από την θέση του και κινηθεί απειλητικά προς τον Λιάσκο.

Αμέσως οι υπόλοιποι βουλευτές επιχείρησαν να παρέμβουν και η συμπλοκή έληξε προς στιγμή. Ωστόσο ο Λιάσκο συνέχισε να εκτοξεύει τα βέλη του, με αποτέλεσμα έναν δεύτερο γύρο ανταλλαγής γροθιών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που Λιάσκο, γνωστός για τις λαϊκίστικες απόψεις του, συμμετέχει σε βίαιες συμπλοκές που έχουν ξεσπάσει εντός του Κοινοβουλίου.

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ