ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Β. Λεβέντης: «Η συζήτηση για το χρέος έχει μόνο επικοινωνιακό χαρακτήρα»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Κακώς η κυβέρνηση ανεβάζει τις προσδοκίες από την επίσκεψη Ομπάμα για την μείωση του χρέους», δηλώνει με ανακοίνωσή του ο Βασίλης Λεβέντης, εξηγώντας ότι «το χρέος έχει περιέλθει στα κράτη της Ευρώπης, και για την όποια ρύθμισή του απαιτείται απόφαση των κοινοβουλίων. Επομένως, η όλη συζήτηση για το χρέος έχει μόνο επικοινωνιακό χαρακτήρα».

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, υποστηρίζει ότι «αυτή η ώρα, είναι ώρα ειλικρίνειας και καλό είναι στο λαό να λέγεται η αλήθεια. Χωρίς επενδύσεις, χωρίς πολιτική σταθερότητα, χωρίς εθνικό σχεδιασμό, χωρίς εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, οι εξελίξεις θα είναι άσχημες για την Ελλάδα. Και η ΝΔ αρνείται να δει κατά πρόσωπο την πραγματικότητα. Ακόμη και αν έλθει στην εξουσία και κάνει κυβέρνηση με την κα Γεννηματά, η κυβέρνηση στην καλύτερη περίπτωση θα αριθμεί 153 βουλευτές, συνεπώς δεν θα είναι η κυβέρνηση που θα φέρει επενδύσεις. Καλό θα είναι λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης να σταματήσει εξουσιομανείς σκέψεις του και να προσέλθει στο τραπέζι της οικουμενικής. Εκατό «Ομπάμες» να έρθουν στην Ελλάδα, όσο υπάρχει φαγωμάρα στο πολιτικό σύστημα, η χώρα θα ζει στον αστερισμό των μνημονίων και των δανείων». 

Παράλληλα ο κ. Λεβέντης χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την απόφαση να παρίσταται στο δείπνο με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα, μόνο ο πρωθυπουργός, κυβερνητικά στελέχη και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ