Εγγυήσεις Ομπάμα από τον Λευκό Οίκο για συνέχεια στις πολιτικές και για δέσμευση στο ΝΑΤΟ

Εγγυήσεις Ομπάμα από τον Λευκό Οίκο για συνέχεια στις πολιτικές και για δέσμευση στο ΝΑΤΟ

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ανάγκη να αποστείλει ένα μήνυμα ενότητας στους πολίτες των ΗΠΑ μετά από μία δηλητηριώδη προεκλογική περίοδο, υπογράμμισε ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λευκό Οίκο. 


Ο Ομπάμα αρνήθηκε να σχολιάσει την επιλογή του Στιβ Μπάνον για τη θέση του υπεύθυνου στρατηγικής του Λευκού Οίκο, αλλά ανέφερε ότι έχει ήδη υπογραμμίσει στο διάδοχό του κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Οβάλ γραφείο την περασμένη εβδομάδα ότι πρέπει να προσεγγίσει τις μειονότητες, τις γυναίκες και όσους εκφράζουν ανησυχίες.


Ως προς την κατ' ιδίαν συνάντησή τους, ο Ομπάμα έκανε λόγο για μία χρήσιμη, ελεύθερη και άνετη συζήτηση, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα επικρατήσουν «τα καλύτερα ένστικτα» του Τραμπ, αν και δεν παρέληψε να κάνει μία αναφορά για την ύπαρξη «στοιχείων του χαρακτήρα» του νεοεκλεγέντα προέδρου που δε θα τον βοηθήσουν. 


Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε ότι θα υπάρξει συνέχεια στις πολιτικές και μετά τη μεταβατική διαδικασία για την ανάληψη της εξουσίας καθώς αυτό αποτελεί χαρακτηριστικό του αμερικανικού έθνους, προσθέτοντας ότι έχει ενθαρρύνει τον διάδοχό του στο Λευκό Οίκο να επικεντρώσει άμεσα την προσοχή του στην επιλογή των κατάλληλων ατόμων για τη στελέχωση του προσωπικού, που θα έχει στο κοντινό του περιβάλλον.


Σημείωσε δε ότι η θέση των ΗΠΑ στην Βορειοατλαντική Συμμαχία θα παραμείνει ισχυρή και υπό τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο.

«Έχω αμφιβολίες; Απολύτως», είπε μολαταύτα ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Για το ζήτημα της μετανάστευσης, ο Μπάρακ Ομπάμα δήλωσε ότι το σύστημα που θα εφαρμόζεται πρέπει είναι νόμιμο και σε τάξη. Παράλληλα, προειδοποίησε τον Τραμπ  να σκεφτεί πολύ καλά πριν θέσει σε κίνδυνο το στάτους των νεαρών μεταναστών χωρίς νόμιμα έγραφα, οι οποίοι μέχρι στιγμής υποστηρίζονται από πρόγραμμα δράσης.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή