Μείωση τζίρου 13,5% το 10ήμερο εκπτώσεων

Μείωση τζίρου 13,5% το 10ήμερο εκπτώσεων

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μείωση 13,5% σημείωσε κατά μέσον όρο ο τζίρος που πραγματοποίησε το λιανεμπόριο, σύμφωνα με την Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) κατά τις πρόσφατες ενδιάμεσες εκπτώσεις, σε σύγκριση με το αντίστοιχο δεκαήμερο εκπτώσεων του Νοεμβρίου του 2015. Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε η ΕΣΕΕ στους κατά τόπους εμπορικούς συλλόγους, δύο στις τρεις επιχειρήσεις είδαν χαμηλότερες πωλήσεις σε σύγκριση με πέρυσι και μόλις το 4% διαπίστωσε αύξηση. Το 49% των ερωτηθέντων υποστήριξε ότι η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος του Νοεμβρίου δεν επηρεάζει τον συνολικό τζίρο της φθινοπωρινής – χειμερινής σεζόν.

Το 38% των επιχειρηματιών πιστεύει ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου προκαλούν μείωση του τζίρου και μόνο ένας στους δέκα θεωρεί ότι αυτές έχουν θετικό αντίκτυπο. Αρνητικοί εξακολουθούν να εμφανίζονται οι έμποροι –πρόκειται κυρίως για μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις που δεν ανήκουν σε αλυσίδες– σε ό,τι αφορά το μέτρο της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων. Τρεις στους τέσσερις επιχειρηματίες δήλωσαν ότι η λειτουργία των καταστημάτων στις 6 Νοεμβρίου δεν επηρέασε τον συνολικό τζίρο. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ελάχιστη είναι η επίδραση του μέτρου στην αύξηση της απασχόλησης. Το 71% των επιχειρηματιών δήλωσε ότι έχει επωμισθεί προσωπικά την κάλυψη της ανάγκης, το 28% έχει επεκτείνει το ωράριο του υφιστάμενου προσωπικού και μόλις το 2% έχει προβεί σε πρόσληψη εργαζομένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή