Σύνδεση δολοφονίας Αλβανού με βόμβα σε αυτοκίνητο

Σύνδεση δολοφονίας Αλβανού με βόμβα σε αυτοκίνητο

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη μαφιόζικη βομβιστική επίθεση σε αυτοκίνητο στο Κερατσίνι, τον περασμένο Σεπτέμβριο, συσχετίζει η αστυνομία την εν ψυχρώ δολοφονία 32χρονου Αλβανού, τα ξημερώματα της Κυριακής, στην ίδια περιοχή. Κι αυτό, διότι η βόμβα που είχε πυροδοτηθεί το πρωί της 15ης Σεπτεμβρίου σε Ι.Χ. στην Ακτή Ιωνίας είχε στόχο τον ιδιοκτήτη του, ο οποίος τη στιγμή της προχθεσινής εκτέλεσης βρισκόταν στο όχημα του θύματος.

Η εκτέλεση του 32χρονου Αλβανού έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής στη συμβολή των οδών Σπερχειού και Πελοποννήσου, στο Κερατσίνι. Τη στιγμή της δολοφονίας το θύμα επέβαινε στο αυτοκίνητό του, ενώ στη θέση του συνοδηγού βρισκόταν συγγενικό του πρόσωπο, το οποίο φέρεται να έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές για υπόθεση ναρκωτικών. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι δράστες ήταν δύο και επέβαιναν σε αυτοκίνητο. Μόλις πλησίασαν το Ι.Χ. του 32χρονου άνοιξαν πυρ εναντίον του πυροβολώντας τον πάνω από δέκα φορές στο στήθος. Στο σημείο της εκτέλεσης βρέθηκαν δέκα κάλυκες από σφαίρες διαμετρήματος 9 χιλιοστών. Ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, που ανέλαβαν την έρευνα για το συμβάν, εξετάζουν μαρτυρία αυτόπτη σύμφωνα με την οποία της δολοφονίας είχε προηγηθεί διαπληκτισμός του θύματος με άγνωστα άτομα. Πάντως, η εν λόγω μαρτυρία δεν έχει προς το παρόν πλήρως επιβεβαιωθεί.

Ο 32χρονος δεν είχε «φάκελο» στην αστυνομία. Εργαζόταν ως πλακάς, ήταν πατέρας τριών παιδιών και περιγράφεται ως οικογενειάρχης. Δεν ισχύει το ίδιο για τον συνοδηγό. Κατά πληροφορίες, πρόκειται για συγγενή του 32χρονου, σεσημασμένο για διακίνηση ναρκωτικών, που τον Σεπτέμβριο είχε γίνει στόχος επίθεσης με τηλεχειριζόμενη βόμβα. Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του και είχε πυροδοτηθεί ενώ βρισκόταν ο ίδιος εντός του Ι.Χ. μαζί με το ανήλικο παιδί του. Το περιστατικό είχε διαδραματιστεί στην Ακτή Ιωνίας και από καθαρή τύχη δεν είχαν υπάρξει τραυματισμοί. Οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. εξετάζουν το ενδεχόμενο τα δύο περιστατικά να συνδέονται μεταξύ τους.

Στο μεταξύ, σεσημασμένοι για ληστείες είναι οι τέσσερις πρωταγωνιστές της ένοπλης συμπλοκής με αστυνομικούς, που εκτυλίχθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής ύστερα από ληστεία σε διαμέρισμα ηλικιωμένης στο Κερατσίνι. Και οι τέσσερις συνελήφθησαν με περιπετειώδη τρόπο από άνδρες της ΕΚΑΜ και, όπως προέκυψε, τον τελευταίο μήνα είχαν διαπράξει πάνω από δέκα ένοπλες ληστείες σε πρακτορεία ΟΠΑΠ, βενζινάδικα κ.ά. Σε μία περίπτωση μάλιστα είχαν πυροβολήσει, στη διάρκεια ληστείας, υπάλληλο πρακτορείο ΟΠΑΠ στο Κορωπί που είχε προσπαθήσει να αντισταθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή