Επιστροφή στα κέρδη το 2017 βλέπει ο επικεφαλής της ΕΒΖ

Επιστροφή στα κέρδη το 2017 βλέπει ο επικεφαλής της ΕΒΖ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«To 2017 η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης αναμένεται να γυρίσει στα κέρδη μετά πολλές ζημιογόνες χρήσεις». Τη δήλωση αυτή έκανε το περασμένο Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 στο αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, Παντελής Μανής, προσθέτοντας ότι: «Μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός πρόκειται να προκηρυχθεί ο διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός για την πώληση των εργοστασίων της ΕΒΖ που βρίσκονται στη Σερβία». Το ελάχιστο τίμημα που θα πρέπει κάποιος να καταβάλει προκειμένου να αποκτήσει τις δύο κερδοφόρες μονάδες της εταιρείας στη Σερβία είναι το ποσό των 25 εκατ. ευρώ, όπως διευκρίνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης. Επίσης υπογράμμισε τα εξής: «Αναγνωρίζω και σέβομαι τις ενστάσεις ορισμένων με την εξέλιξη της συγκεκριμένης διαδικασίας, αλλά βασικός στόχος μας είναι η συνέχιση λειτουργίας της βιομηχανίας και η διατήρηση των εργοστασίων της εντός συνόρων». Συμπλήρωσε δε ότι με την πώληση των εργοστασίων της εταιρείας στη Σερβία, η ΕΒΖ θα πάρει «ανάσα» από τις δανειακές της υποχρεώσεις και έτσι θα καταστεί εφικτή η ολοκλήρωση των σχεδίων που έχουν τεθεί.

Εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το μέλλον της εταιρείας, ο κ. Μανής υπογράμμισε ότι μέσω του επιχειρησιακού σχεδίου που έχει εκπονηθεί, επιτυγχάνεται η αναδιάρθρωση και η εξέλιξη της βιομηχανίας. Τις επόμενες ημέρες, στελέχη της ΕΒΖ πρόκειται να ξεκινήσουν περιοδεία σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, προκειμένου να ενημερωθούν οι συνεργάτες της εταιρείας για την προοπτική και το μέλλον της, για τα σχέδια που γίνονται, αλλά και για την πορεία των πληρωμών, όπως ανέφερε ο κ. Μανής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή