Στην τελική ευθεία η διαδοχή στο ΤΑΙΠΕΔ

Στην τελική ευθεία η διαδοχή στο ΤΑΙΠΕΔ

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Aγγελος Βλάχος, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΤΑΙΠΕΔ, φημολογείται ότι προορίζεται για τη θέση του προέδρου του Ταμείου που άφησε κενή η υπουργοποίηση του Στέργιου Πιτσιόρλα (φωτ.). Ο Αγγελος Βλάχος πριν από την τοποθέτησή του στο ΤΑΙΠΕΔ ήταν σύμβουλος τουρισμού για αρκετά χρόνια των πρώην υπουργών Τουρισμού Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, Αρη Σπηλιωτόπουλου και Αντζελας Γκερέκου. Ο κ. Βλάχος προέρχεται από τη Ν.Δ. και, νεαρός, ήταν μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Αν η τοποθέτηση του κ. Βλάχου στη θέση του προέδρου προχωρήσει, τότε θα παραμείνουν κενές δύο θέσεις μελών του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ. Πάντως, το Δ.Σ. μπορεί να λειτουργήσει ακόμη και με τρία μέλη, και μάλιστα χωρίς πρόεδρο, τα καθήκοντα του οποίου μπορεί να ασκεί ο διευθύνων σύμβουλος. Προς επίρρωσιν των προαναφερομένων έχει προγραμματιστεί συνεδρίαση για την ερχόμενη Πέμπτη.

Η στενή προσωπική σχέση που μπορεί να έχει ένα μέλος του Δ.Σ. μιας τράπεζας με πρόσωπο που κατέχει κυβερνητική θέση μπορεί να θεωρηθεί εμπλοκή με την πολιτική και να αποτελέσει κριτήριο απόρριψης της καταλληλότητας του εν λόγω προσώπου. Μάλιστα, αυτό το πρόσωπο μπορεί να μην είναι μόνο υπουργός, αλλά να είναι κρατικός εκπρόσωπος, δημόσιος υπάλληλος ή δήμαρχος. Τα κριτήρια καταλληλότητας των μελών των Δ.Σ. των τραπεζών περιλαμβάνονται στον οδηγό που εξέδωσε χθες η ΕΚΤ, προκειμένου να αποτελέσουν αντικείμενο διαβούλευσης έως τις 20 Ιανουαρίου 2017, σημειώνοντας ότι η ποιότητα των ανώτατων στελεχών των τραπεζών είναι καίριας σημασίας για τη σταθερότητα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Διαγραφή εισηγμένων

Mε ταχύτατο ρυθμό το Χρηματιστήριο Αθηνών εκκαθαρίζει το ταμπλό από τις εισηγμένες που δεν παρουσιάζουν προοπτική ανάκαμψης. Χθες αποφασίστηκε από τη Διοικούσα Επιτροπή Χρηματιστηριακών Αγορών η διαγραφή των μετοχών της Καρδασιλάρης, της Ηλεκτρονικής Αθηνών και της Χαλυβδόφυλλα. Ετσι φθάσαμε στις 22 διαγραφές από τις αρχές του έτους. Οι συγκεκριμένες εταιρείες είχαν τεθεί εδώ και χρόνια εκτός διαπραγμάτευσης, καθώς οι δύο εξ αυτών βρίσκονται σε καθεστώς χρεοκοπίας. Στο Χ.Α. υπάρχουν σήμερα 211 μετοχές, εκ των οποίων 136 στην Κύρια Αγορά, 11 στην Κατηγορία Χαμηλής Διασποράς, 30 στην Κατηγορία Επιτήρησης, τέσσερις σε διαδικασία διαγραφής και 30 σε αναστολή.

Σημαντικές διακρίσεις για την Costa Navarino

Δύο βραβεία κέρδισε η Costa Navarino, στο πλαίσιο της 3ης ετήσιας διοργάνωσης των World Golf Awards 2016, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Πορτογαλία. Το παραθαλάσσιο γήπεδο γκολφ 18 οπών The Βay Course του τουριστικού συγκροτήματος της Μεσσηνίας αναδείχθηκε το καλύτερο στην Ελλάδα. Το γκολφ, που έχει θέα στον ιστορικό κόλπο του Ναυαρίνου, λειτούργησε τον Οκτώβριο του 2011. Eπίσης, το ξενοδοχείο 5 αστέρων The Westin Resort της Costa Navarino κατέλαβε την πρώτη θέση σε εθνικό επίπεδο στην κατηγορία «Καλύτερο ξενοδοχείο με γκολφ».

Ο Κατρούγκαλος παραδίδει μαθήματα σοσιαλισμού

Για τη σοσιαλιστική Ευρώπη και την Ελλάδα μίλησε χθες και θα συνεχίσει σήμερα στη Βρετανία ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος (φωτ.), αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις. Χθες ο τέως υπουργός Εργασίας μίλησε σε εκδήλωση του London School of Economics (LSE), και συγκεκριμένα του Κέντρου για τη Μελέτη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με θέμα «Μια σοσιαλιστική ή μια νεοφιλελεύθερη Ευρώπη;». Σήμερα το απόγευμα θα μιλήσει σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης (στο St Antony’s College), με τίτλο: «Μια δημοκρατική πρόκληση: Κοινωνική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα υπό τον ΣΥΡΙΖΑ». Για τα μαθήματα σοσιαλισμού που θα παραδώσει στους Βρετανούς ο κ. Κατρούγκαλος φρόντισε να ενημερώσει ο ίδιος στον χαιρετισμό που έστειλε χθες το πρωί, σε εξαγωγικό συνέδριο στο οποίο επρόκειτο να παρευρεθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή