Στον «αέρα» η επανέναρξη των Λιγκών

Στον «αέρα» η επανέναρξη των Λιγκών

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις είναι οι βασικές προϋποθέσεις προκειμένου να επαναρχίσουν τα εθνικά πρωταθλήματα. Η πρώτη είναι να εκδοθεί το πόρισμα της Πυροσβεστικής για την πυρκαγιά στην οικία του Γιώργου Μπίκα. Η δεύτερη να γίνει η συνάντηση του Κουτσοκούμνη με τους ιδιοκτήτες των τεσσάρων μεγάλων ΠΑΕ. Η τρίτη είναι να συγκροτηθεί εκ νέου η ΚΕΔ. Το πόρισμα της Πυροσβεστικής αναμένεται να εκδοθεί μέσα στην εβδομάδα και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα κάνει λόγο για εμπρησμό.

Οσον αφορά τη συνάντηση των «μεγάλων» ΠΑΕ, φαίνεται ότι οδηγείται σε «ναυάγιο», αφού μόνο ο Ιβάν Σαββίδης φέρεται να βλέπει θετικά την πρόταση Κουτσοκούμνη, ενώ οι κ. Αλαφούζος και Μελισσανίδης φέρονται ριζικά αντίθετοι στο να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Β. Μαρινάκη.

Η απροθυμία που προκύπτει, οδηγεί σε αδιέξοδο τον Κουτσοκούμνη, ο οποίος είχε ως στόχο τη δέσμευση των τεσσάρων για παύση των διαμαρτυριών για τη διαιτησία. Η δέσμευσή τους θα χρησιμοποιούνταν ως ικανή συνθήκη για την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Ομως, από τη στιγμή που η πρόσκλησή του δεν γίνει δεκτή, τότε θα περιέλθει σε δύσκολη θέση και θα πρέπει να βρει ένα ισχυρό επιχείρημα για να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα, αφού η διακοπή του έγινε έως ότου βγει το πόρισμα της πυροσβεστικής. Ωστόσο, σε περίπτωση που αυτό (το πόρισμα) κάνει λόγο για εμπρησμό, τότε θα είναι αντιφατικό να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα χωρίς να υπάρξουν τουλάχιστον μίνιμουμ εγγυήσεις για «ποδοσφαιρική ειρήνη».

Η αντιπρόταση που έχει γίνει προς τον Κουτσοκούμνη είναι να έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους τέσσερις μεγάλους ξεχωριστά, κάτι για το οποίο φέρεται να εκφράζει κατ’ αρχήν αντιρρήσεις, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται.

Η αλήθεια είναι ότι ο Κουτσοκούμνης δεν περίμενε ότι θα υπάρξει απροθυμία από τις μεγάλες ΠΑΕ και όταν το συνειδητοποίησε, έλεγε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο περιβάλλον του ότι ίσως ήταν βιαστική η απόφαση για αναβολή, ότι πρέπει να βρεθεί λύση για να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα και ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στην Ελλάδα, μπορεί να τα παρατήσει και να φύγει.

Τέλος, σχετικά με τη συγκρότηση της νέας ΚΕΔ, ακούγονται και υποστηρίζονται από διάφορες πλευρές τα ονόματα των Τριτσώνη, Σαραϊδάρη, Κάκου και Τεροβίτσα, τα οποία έχουν τεθεί υπόψη του Κουτσοκούμνη, χωρίς να αποκλείονται και άλλες επιλογές από πρώην διεθνείς διαιτητές και παλαιότερα μέλη της ΚΕΔ.

Σε δηλώσεις του ο υφυπουργός αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδης, αναφερόμενος στην κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δήλωσε: «Η πολιτεία δεν δέχεται παράγκες ή συμμορίες. Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή. Το έχουμε ξεχάσει όλα αυτά τα χρόνια. Εχουμε κάνει το ποδόσφαιρο του κοινού ποινικού δικαίου. Φτάσαμε στο σημείο μηδέν, δεν πάει παρακάτω. Δεν κάνουμε πίσω. Προχωράμε για την εξυγίανση και για την επιστροφή στην κανονικότητα».

Σε ερώτηση σχετικά με τη συνεργασία που θα έχει με τον προκάτοχό του, Στ. Κοντονή, ο οποίος είναι πλέον υπουργός Δικαιοσύνης, είπε: «Ο κάθε ένας το δικό του κομμάτι. Εμείς θα βάλουμε τους κανόνες μέσα στο γήπεδο κι εκείνος στον τομέα της Δικαιοσύνης. Είμαστε αποφασισμένοι να τα κάνουμε όλα. Δεν πρόκειται να δεχθούμε φαινόμενα του παρελθόντος ή του παρόντος, δεν θα γίνονται δεκτά. Επαναλαμβάνω ότι η πολιτεία δεν δέχεται παράγκες ή συμμορίες, που έχουν φτάσει το ποδόσφαιρο σε αυτό το σημείο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή