Το Black Bay Bronze της TUDOR διακρίθηκε στο Grand Prix d' Horlogerie de Geneve 2016, στις 10 Νοεμβρίου, αποσπώντας το βραβείο "Petite Aguille" (Μικρός Δείκτης) που αφορά μοντέλα με τιμή κάτω των 5.000 ελβετικών φράγκων. Είναι ένα ιδιαίτερο ρολόι για συλλέκτες και εκλεκτικούς, φίλους της Tudor, των military watches και του ορείχαλκου, ενός μετάλλου που με το πέρασμα του χρόνου μεταμορφώνεται, αποκτώντας μία ενδιαφέρουσα πατίνα.

 

 

Tο Black Bay Bronze της Tudor είναι μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της φετινής χρονιάς. Κι αυτό γιατί η αδελφή εταιρεία της Rolex δεν παρουσίασε απλώς μία καφέ εκδοχή του ήδη πετυχημένου Heritage Black Bay, αλλά επέλεξε για το μέταλλο της κάσας ένα ειδικό κράμα αλουμινίου και μπρούτζου, το οποίο όσο θα παλιώνει θα σκουραίνει, προσεγγίζοντας το καφέ της στεφάνης. Αυτό συμβαίνει γιατί ο ορείχαλκος ή μπρούτζος επηρεάζεται από την επαφή του με τον αέρα, την υγρασία και τον ιδρώτα (για τον ίδιο λόγο η πλάτη του ρολογιού δεν είναι από μπρούτζο αλλά από ανοξείδωτο ατσάλι, ώστε να αποφεύγονται ερεθισμοί του δέρματος).

 

Είναι λίγο μεγαλύτερο από τα άλλα Black Bay (με διάμετρο κάσας 43 mm, αντί 41 mm) και είναι εξοπλισμένο με έναν αυτόματο manufacture μηχανισμό της Tudor, με επίσημη πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC και 70 ώρες power reserve.

 

 

Στεγανό μέχρι 200 μέτρα βάθος, διαθέτει μονής κατεύθυνσης περιστρεφόμενη στεφάνη από ανοδιωμένο αλουμίνιο και βιδωτή κορόνα.

Συνδυάζεται με used δερμάτινο καφέ λουρί και συνοδεύεται από ένα δεύτερο υφασμάτινο λουρί εμπνευσμένο από το αυτοσχέδιο λουρί από ελαστικό ύφασμα που προερχόταν από ένα γαλλικό αλεξίπτωτο διάσωσης με χαρακτηριστική κίτρινη ραφή στο κέντρο.

 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ROLEX HELLAS (τηλ.: 210-3621138 & 210-3235909)
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ