Συρία: Θέσεις του ΙΚ ανάμεσα στους στόχους της πρώτης επιχείρησης του «Ναύαρχος Κουζνετσόφ»

Συρία: Θέσεις του ΙΚ ανάμεσα στους στόχους της πρώτης επιχείρησης του «Ναύαρχος Κουζνετσόφ»

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συντονισμένες πυραυλικές επιθέσεις κατά των αντικαθεστωτικών ανταρτών στη Συρία εξαπέλυσε η Μόσχα, αξιοποιώντας για πρώτη φορά το μοναδικό αεροπλανοφόρο της «Ναύαρχος Κουζνετσόφ» στο συριακό μέτωπο, σύμφωνα με υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού.

Κατά την ενημέρωση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Σοϊγκού ανέφερε ότι στόχο αποτέλεσαν θέσεις του Ισλαμικού Κράτους και του Μετώπου Νούσρα (Φατέχ αλ- Σαμ) κοντά στις επαρχίες Χομς και Ιντλίμπ.

«Πραγματοποιήσαμε εντατική έρευνα για όλους τους στόχους», σχολίασε ο υπ. Άμυνας της Ρωσίας. «Πρόκειται για αποθήκες με πυρομαχικά, κέντρα εκπαίδευσης των τρομοκρατών… και εργοστάσια», διευκρίνισε ο ίδιος.

Ο Σοϊγκού τόνισε ότι οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν, αν και δεν αναφέρθηκε καθόλου στο Χαλέπι, όπου αξιωματούχοι της πολιτικής άμυνας και κάτοικοι κάνουν λόγο για χτυπήματα ενάντια αρκετών συνοικιών στις ελεγχόμενες από τους αντάρτες περιοχές στα ανατολικά της πόλης για πρώτη φορά εδώ και εβδομάδες.

Σύμφωνα με τη συριακή κρατική τηλεόραση, οι αεροπορικές δυνάμεις της Συρίας πραγματοποίησαν χτυπήματα στο Χαλέπι την Τρίτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή