Φτερούγες «τούρμπο» (πικάντικες) με μέλι και σουσάμι

Φτερούγες «τούρμπο» (πικάντικες) με μέλι και σουσάμι

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εύκολο / Προετοιμασία: 15΄, Αναμονή: τουλάχιστον 30΄, Ψήσιμο: 25΄

Υλικά (για 4 – 6 άτομα)

  • 1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου
  • 1/2 κουτ. σούπας πάπρικα, πικάντικη
  • 1/2 κουτ. σούπας πάπρικα, καπνιστή (σε μπαχαράδικα. Εναλλακτικά, βάζουμε 1/2 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά ή πικάντικη – αν αντέχουμε)
  • 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν ή άλλο πιπέρι, της αρεσκείας μας
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς, σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού κάρι, σε σκόνη
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • χυμός από 1 μέτριο λεμόνι
  • 2 – 3 κουτ. σούπας σουσάμι

 

Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα μπαχαρικά. Σε ένα άλλο, βαθύ μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, το λεμόνι, τη σόγια και το μισό μείγμα μπαχαρικών, βάζουμε τις φτερούγες και τις ανακατεύουμε να βραχούν καλά με τη μαρινάδα.

Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 30 λεπτά. Ιδανικά, τις μαρινάρουμε για 8 ώρες, όμως, αν τις μαρινάρουμε πάνω από 2 ώρες, βάζουμε το μπολ στο ψυγείο.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί.

Ρίχνουμε στο μπολ με τα μπαχαρικά που περίσσεψαν το σουσάμι και ανακατεύουμε να αναμειχθούν. Βγάζουμε μία – μία τις φτερούγες από τη μαρινάδα, τις «περνάμε» από το μείγμα του σουσαμιού, να καλυφθούν από τη μία πλευρά μόνο, και τις βάζουμε στο ταψί με τη σουσαμένια πλευρά προς τα πάνω.

Ψήνουμε για περίπου 20 – 25 λεπτά, μέχρι να γίνουν και να ροδίσουν.

Σερβίρουμε τις πικάντικες φτερούγες με πατάτες τηγανητές και γιαουρτοσάλτσα που φτιάχνουμε ανακατεύοντας 250 γρ. γιαούρτι, 1 κουταλιά λάδι, 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα  και 1 κουτ. γλυκού πελτέ.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή